Slagmarken ved Verdun krevde mange tusen menneskeliv under første verdenskrig. Heldigvis tålte mennene mye smerte.

Slagmarken ved Verdun krevde mange tusen menneskeliv under første verdenskrig. Heldigvis tålte mennene mye smerte.

 

En studiesirkel bestående av fire historiestudenter ved Universitetet i Bergen tar nå til orde for at vesentlige deler av verdenshistorien må tolkes i nytt lys etter at ny forskning oppsiktsvekkende nok har avslørt at menn tåler smerte bedre enn kvinner.

– Du skjønner jo plutselig godt hvorfor kvinner fikk den biologiske oppgaven med å føde, sier Gunnar Moen, 21 år fra Sotra. Det var jo for at de skulle få mulighet til å øke smerteterskelen til mannlig nivå. Tenk så sutrete de hadde vært hvis de aldri fikk mulighet til å føle på ekte smerte!

Nina Olsen-Schleswig, gruppens eneste kvinnelige medlem fortsetter, – og krig må jo også forstås på nytt. Det er klart at menn er mindre sutrete når de dør, det gjør jo ikke så vondt for dem. Tenk for et sutreleven det hadde vært om skyttergravene ved Verdun hadde vært befolket av kvinner? Au!, jeg brakk neglen, liksom. Det er klart at menn er bedre biologisk utrustet for krig og lidelse.

– Og den småpludrende rødvinsfylla, det er jo en smertedempende kvinnegreie, skyter Moen inn. Menn tåler mer og går på smertefull stupfyll. 

Teorien deres er enda ikke ferdig overført til alle deler av samfunnet, men Gunnar Moen sier de skal ha to intensive kollokvier før jul, og regner med å få mesteparten på plass innen den tid. 

– Nå må kvinner og helsevesen snart få øynene opp for at feber og forkjølelse  faktisk slår MYE hardere ut for menn enn for kvinner og derfor er MYE vondere for oss. Vi tåler jo egentlig smerte best, avslutter Moen til anerkjennende nikking fra de andre.

Tagged with →