Vanekriminelle Lars Steinar Navleseter (26) la seg i dag flat i Tomsvoll Tingrett. Mannen ble frifunnet på stedet og tilkjent 27.000 kroner i erstatning for ubehaget rettsaken har medført.

Foto: Rev Dan Catt/CC/Flickr

– Har skattet av byttet

Forsvarer Bjørnar Bakfoss understreket i sin prosedyre at Navleseter har skattet av byttet fra flere større brekk, gjennom selskapet Hvit Vask og Rens AS.

I dommen heter det at alle har lov til å gjøre noen hundre feilvurderinger i livet, så lenge man tar konsekvensen av det og legger seg riktig flat.

Dårlige kommunikasjonsråd

Retten har lagt vekt på tiltaltes dårlige kommunikasjonsrådgivere som en formildende omstendighet. PR-byrået TjuvLars Consulting, som ga Navleseter råd om å “stikke av”, “gå under jorda”, subsidiært “stå opp mot purkesvina med alle midler”, skal nå være byttet ut med Bjarne Håkon Hanssens First House:

– Jada, jada, jeg legger meg flat, sa Navleseter i retten. – Beklager hvis noen er såret. Kan vi ikke effektuere resultatorienteringen og bli ferdige med dette nå, så jeg kan komme i gang med verdiskapingen igjen?

Støttes av Joly

Sannhetsekspert Eva Joly sier til Opplysningskontoret at frifinnelsen er helt riktig. – Det er bare her i lille, provinsielle Norge, et land uten dannelse, fullformataviser og De-tiltale, at man kan finne på å bry seg om tyverier under en million, sier hun.

– I Frankrike er det helt vanlig å stjele betydelig høyere og mer kontinentale beløp allerede før frokost. Le petit déjeuner, som vi kaller det, forklarer Joly. – Nei, det visste du ikke nei, din provinsielle lille lort.

– Vi har et faktisk et eget ord på fransk for de som stjeler for småbeløp: petite merde norvégienne. Vi pleier å samle dem på landsbytorget, peke på og le av dem, og la les enfants karnøfle dem med trøfler og snegler, avslutter hun.

– Har lært av mine feil

Navleseter understreker overfor Opplysningskontoret at han har lært av sine feil. Han vil legge seg flat mye raskere etter framtidige brekk, og lover å beklage dypt og inderlig i den grad han blir tatt.