Jesus må se seg grundig slått av egg og karse i opplysnigskontorets store påsketest. (FOTO:dcfdelacruz/CC/flickr)

Jesus må se seg grundig slått av egg og karse i opplysnigskontorets store påsketest. (FOTO:dcfdelacruz/CC/flickr)

 

 

 

 

 

Påsken byr på store utfordringer for den jevne barnefamilie. Der julen konsistent nok bringer gaver fordi Jesus ble født, forkludres påskebudskapet med egg, karse og drap på tv, fordi den samme Jesus noen år senere ble pint til døde. Påsken er således en vanskelig spissrotgang mellom fakta, fiksjon og sesongvarer.

Opplysningskontoret hjelper deg å velge i påskejungelen ved å sette den lidende, blodige, utmagrede og selvmedlidende Jesus opp mot gøyale egg og karsespirer i avklippede melkekartonger:

1. Dekorativ appell:

Jesus: Jesus på korset finnes i et utall utførelser. Stein, tre, elfenben og gull bare for å nevne noen. På enkelte reproduksjoner virker han rimelig fornøyd mens han på de aller fleste fremstår som relativt traurig. Med riktig belysning og med ellers spartansk innredning kan hjemmet ditt fremstå gjennomtenkt og ideologisk riktig, men farene er mange. Det er fort gjort å gå i wannabe-fellen, og ingenting kan ødelegge et ellers trivelig hjem mer effektivt enn et blodig lik smelt opp på veggen uten omtanke for hvordan dette påvirker beboere og besøkende.

Egg og karse: Artig malte hønseegg og spirende karsekvaster i avklipte melkekartonger gjør folk glade. Fargevalg og plassering er opp til deg selv og lite kan gå virkelig galt så lenge du skylder eggeskallene godt før du maler dem.

2. Barnvennlighet:

Jesus: Jesus med lam, Jesus i krybben og Jesus med horer og spedalske er oppbyggende for små barn. Det gir dem beviselig god nattesøvn og bygger opp under forestillingen om godhet, rettferdighet og en eskalerende moral. Jesus som hyler ut sin smerte på korset kan derimot virke mot sin hensikt. Få friske barn liker tortur og meningsløs vold.

Egg og karse: Ingen barn liker karse, men alle liker at ting gror. Å se karsen sprenge seg opp av bommullsdotten vekker nysgjerrighet på livet og etterlengtet fargespill i vintermatte øyne. Eggene blir til pannekaker og skallene forvandles til små kunstverk som stolte foreldre henger i kjøkkenvinduet. Barna får en følelse av egenverdi og skaperkraft.

3. Sex appeal:

Jesus: Det er ikke mulig å ha påskesex i nærheten av et bloddryppende og hylende torturoffer. Alle som påstår det motsatte juger.

Egg og karse: Alle vet hva egg gjør for viriliteten. Av egg er du kommet, til egg skal du bli! En seng av duftende, vårkåt karse er heller ikke å forakte.

Konklusjon: Jesus-0 poeng, egg og karse-3 poeng. Overtroen må se seg grundig og en gang for alle gruseknust av de håndfaste, verifiserbare substansene egg og karse.

Opplysningskontoret gratulerer!

 

————————————————

Påsken er ikke bare Jesus, egg og karse, den er værmeldinger også!

Tagged with →