Den kultursensitive skribenten Michelle Martens mener norske muslimer har lidd nok: – Svineinfluensaen rammer norske muslimer dobbelt: Ikke bare blir man syk, men man må også leve med å bære et dypt krenkende virus i kroppen, sier hun til Opplysningskontoret. Nå krever hun at norske helsemyndigheter må tilby halal-influensavaksine til muslimer.

Ledende intellektuelle krever at helse-Norge tilbyr halal-beversnuevaksine som alternativ til majoritetssamfunnets svineinfluensavaksinasjon.

Ledende intellektuelle krever at helse-Norge tilbyr halal-beversnuevaksine som alternativ til majoritetssamfunnets svineinfluensavaksinasjon.

Vaksinen majoritetssamfunnet nå forsøker å påtvinge minoritetskulturer inneholder små doser svineinfluensavirus drept med varmebehandling, sier hun. – På vegne av norske muslimer krever vi nå en kultursensitiv vaksine, der alle mikroorganismer er halal-slaktet med membranen vendt mot Mekka.

Martens reagerer også på navnet sykdommen har fått. – Muslimer reagerer på ordet ”svin” på samme måte som vi reagerer på ”isoporgnikking” eller ”mensenskorpe”. Hvordan kan vi bygge broer mellom folkegrupper når vi insisterer på å bruke slike krenkende ord? Hvorfor kan vi ikke bli enige om noe litt mer kulturnøytralt, som for eksempel iguaninfluensa eller beversnue? spør hun.

Martens hevder at mange muslimer føler seg ille til mote ved tanke på svineinfluensaen: – De har kanskje ikke sagt direkte at de er krenket, det er de alt for ærerike og stolte til å innrømme. Vi er jo så sterke og mange, mens de er små, skjøre blomster i vår fargerike hage, sier hun med knekk i stemmen. – Men når jeg setter dette i rett historisk perspektiv, som strekker seg fra korstogene til kulturkampen, og spør om de virkelig vil ha døde svinemikrober injisert av vantro svømmende rundt i kroppen, forstår mange hvilket overgrep dette faktisk er.

Martens klarte likevel ikke å samle flere enn fire muslimer, hvorav to virket påfallende immobile, til dagens punktdemonstrasjon utenfor Helsedirektoratets lokaler. – Det er ikke like lett for alle å riste av seg den falske bevisstheten. Noen trenger mer tid enn andre til å skjønne sitt eget beste, sier Martens. – Det viktigste er at vi viser dem at noen er villige til å strekke ut ei hand når storsamfunnet bare gir dem en syltelabb midt i trynet.

Mer hypokondersnadder i vår fyldige dekning av svineinfluensaen her.

SISTE: Opplysningskontoret må nok en gang se seg slått av virkeligheten.