Internnotatet som de siste dagene har blitt retwitret herfra til helvete antyder at de siste årenes gullbransje, USB-gadgetbransjen står for fall. Alle kjente produkter har nå en USB versjon og det er over åtte dager siden siste innovasjon av ny meningsløs gjenstand å plugge inn i den tidligere så funksjonelle USB-porten.

USIKKER FREMTID: Bransjebladredaktør Kevin Jørgensen er redd USB-gadgetbransjen står for fall. (FOTO: macinate/flickr/CC)

USIKKER FREMTID: Bransjebladredaktør Kevin Jørgensen er redd USB-gadgetbransjen står for fall. (FOTO: macinate/flickr/CC)

– Det er krisestemning i USB-bedriftene bekrefter Kevin Jørgensen, redaktør av norges mest anerkjente USB-gadgetmagasin “USB i dag”.

USB-gadgetbransjen sysselsetter på verdensbasis anslagsvis 265 millioner mennesker og hadde i gullåret 2006 en omsetningsvekst på nær 700 prosent. Men internt har bekymringen nå satt inn for fullt.

– Det begynner å bli lenge siden de virkelig banebrytende USB-gadgetene ble lansert, sier Jørgensen. Alle i bransjen husker USB-viften, USB-leselampen og USB-bordstøvsugeren fra USB-gadgetbransjens barndom. Disse produktene kunne man få hvemsomhelst til å kjøpe. På begynnelsen av 2000-tallet kunne man som seriøs laptoper ikke risikere å bli sett uten et sett USB-apparater. I dag sliter vi med å overbevise det samme segmentet om nyttigheten av USB-nesehårstrimmeren, USB-isklumpsmelteren og USB-VHS spilleren.

– Jeg er redd USB-gadgetbransjen slik vi kjenner den er i ferd med å gjøre seg selv irrelevant, sier Jørgensen og understreker poenget med å vise frem et av de siste apparatene han har mottatt for anmeldelse i neste utgave av magasinet. Se her – en USB-salatslynge som spiller sanger fra High School Musical 3 mens den rister fire salatblader tørre for vann. Hvordan skal vi finne et marked for denne?

Tagged with →