I UD jobbes det nå på spreng med å få informert den diplomatiske utsendingen på vei til Kongo om utfallet av  dommen.  Departementet forsikrer 3.500 trengende sykehjem, 2,800 rusmottak, 4.650 svømmehaller, 1.275.000 ulikelønnede nordmenn og 1 Mongstad-anlegg om at de gjør alt de kan for å beholde de 30 milliardene.

UDs representant ble sist sett spaserende ned Stortingsgaten på vei til flytogterminalen. (Flickr/CC/sidewalk flying)

Det er en rastløs utenriksråd Sven Gyldenlakk-Aass som møter OK utenfor Victoria Terrasse. Han forsikrer om at UD nå gjør alt som står i deres makt for å tilbakekalle kuréren med de 30 milliardene.

– Vi følger nå utviklingen så løpende at enkelte medarbeidere på ambassaden i Kongo tidvis har forsert lysets hastighet og endt opp med å reise fram i tid. Til Moland og French sin 13. rettssak.

Tårene presser seg fram hos Gyldenlakk-Aass når han forteller om alle sparetiltakene som UD har innført å bidra til å samle inn erstatningsbeløpet.

– Norske diplomater har vært tvunget til å spise kanapéer med tannpirkere av imitert ibenholt. De har senket vannstanden i bassengene og har ikke kunne ta seg råd til å betale tjenerskapet. En har til og med måttet leie residenser med vindeltrapper uten Wien-traktatens anbefalte svingradius.

– Hva vil UD gjøre om pengene ikke kommer til rette?

– Puh, da må vi rett og slett finne en budsjettpost på bistandsbudsjettet og nedskrive summen. For eksempel var fjorårets budsjettpost for reflekser med Norad-logo på ca. 30 milliarder.

Tagged with →