På landsmøtet i Frp anklaget Christian Tybring-Gjedde unge muslimske gutter for å være mer hissige enn norske. Partiets medlemmer møter utspillet med megetsigende, avslappet verdighet – og fingeren på caps lock, triple konsonanter og tre ekstra utropstegn bak hver setning.

Korset i armene symboliserer Tybring-Gjeddes ubetingede kjærlighet til vår kristne kulturarv. (Wikimedia Commons/Bård Gudim)

Landsmøtedelegatene sluttet seg til Tybring-Gjeddes erklæring om at unge muslimske gutter er mer hissige enn norske. Men presiserte at unge norske gutter fortsatt er de mest opphissende.

Partileder Siv Jensen understreket imidlertid at partiet nå legger saken bak seg. Og vil også vurdere å slutte å legge unge gutter foran seg.

Brochmann-utvalget

I stedet for å ta utgangspunkt i Brochmann-utvalgets 500 sider lange rapport om innvandringens konsekvenser for den norske velferdsmodellen, så valgte Tybring-Gjedde å ta utgangspunkt i noe han hadde hørt fra noen som hadde hørt noe om noen i Groruddalen.

Partiets ordførerkandidat i Oslo, Carl I. Hagen, hadde tydeligvis heller ikke hørt om Brochmann-utvalgets, men uttalte “Basert på generell avislesing mener jeg det er riktig”. Basert på det samme generelle avislesningen ble partiets landsmøte utsatt i to timer, mens en spesialgruppe jaktet på dødelige monsterflått.

Gladvold er greit

Nestleder Per Sandberg bedyrer at han selv er mot vold:

– Bortsett fra i festlige lag selvsagt, sier mannen som er dømt for å ha slått og skallet ned en asylsøker på en privatfest i Levanger i 1997.

Siv Jensen ønsket ikke å kommentere saken overfor OK, men uttalte til VG:

“Jeg vet dere i media er glade i å lage stereotypier”. Og tilbakeviste med det folks oppfatning om at hun er tverr og dårlig med komplimenter.

Innvandringungdom tilstår

OK tok kontakt med den enhetlige demografiske gruppen “unge muslimske gutter”, der de henger utenfor 7-Eleven på Grønlandstorget.

– Stemmer det at dere er hissige?

– Joda, Tybring-Gjedde har nok rett. Vi kan ikke gi enn å innrømme at når vi får “svarting” ropt etter oss på gata, ikke får leie boliger eller ikke får jobbsøknader vurdert på grunn av hvordan navnet vårt skrives, stemples for å tilhøre de samme ekstreme religiøse og politiske retningene som våre foreldre flyktet fra, aldri oppleves som nordmenn uansett om vi er født her, snakker språket, betaler skatt, følger loven – ja, da kan vi nok innimellom bli synlig irritert. Men nå som problemet er identifisert, kan vi endelig jobbe med oss selv. Slik at dette ikke gjentar seg, og landet endelig kan komme seg på fote.

Tagged with →