– Når vi sier vi er villig til å ta i bruk dødsstraff i forbindelse med ekstreme handlinger, så mener vi alle ekstreme handlinger, understreker partigruppen i Troms Frp. Lokallaget er allerede i gang med å svi av Tromsdalen i protest mot det siste døgnets ekstremvær.

Humorist og forfatter Arthur Arntzen, som er født og oppvokst i Tromsdalen, stod han av på klassisk nordnorsk vis da hjemdalen stod i lys lue. (Flickr/CC/H Dragon)

Nord-Norge herjes i disse dager av ekstremvær som skaper store materielle ødeleggelser.

– De siste årene har naturen i Tromsdalen ikke gitt oss annet enn isende kulde om vinteren og regn, regn og atter regn om sommeren. Og hele tiden ledsaget av den sureste vinden i manns minne. Med det siste døgnets ekstremvær, var det på tide å lære naturen en lekse, sier Ole-Bjørn Brunvold, første politiske nestleder i Troms Frp.

– Vi er på ingen måte hevngjerrige, men dødsstraff er rett og slett den beste måten å sørge for at man lærer av sine feil. Det gjelder like mye natur som det gjelder personer.

Partigruppen i Troms Frp spikret samtidig opp en bannbule på et av trærne, som riktignok  brant ned like etterpå, så de måtte publisere teksten på hjemmesiden sin også. Der rettferdigjør lokallaget sin sivile ulydighet og bekjenner:

“Ekstremværet har sin årsak i at naturvernere i alle år har omfavnet og dullet med naturen og ikke stilt krav. Fra nå av gjelder øye for øye, løvetann for løvetann.”

Første politiske nestleder, Ole-Bjørn Brunvold, mener at ekstremvær også kan ta liv, enten i form av snøskred eller storm på sjøen.

– Da er det er helt naturlig at Staten tar liv for å vise at det er galt å ta liv, understreker Brunvold.

Tagged with →