Stortinget melder i dag at de avslutter samarbeidet med Adecco og ikke lenger vil bruke vikarer fra byrået i ledende politiske stillinger.

Foto: cebete/Flickr/CC.

Mange vikarer får seg dermed nye arbeidsoppgaver. Trine Skei Grande blir sendt tilbake til Trøndelag Teaters Karius og Baktus-oppsetning, Siv Jensen blir bingovertinne på Rasta, mens Martin Kolberg leies inn til skurkerolle i neste Olsenbanden jr.-film.

På grunn av sviktende rekruttering til politisk arbeid gjennom mange år, har Stortinget brukt Adecco til å fylle de viktigste politiske posisjonene de senere årene. Administrasjonen hevder at den ikke har lagt merke til kritikkverdige forhold, som doble vakter og brudd på tariffbestemmelsene, før medieavsløringene den senere tiden.

– Vi har ikke lagt merke til at noen har jobbet spesielt hardt, sier førstekonsulent i Oslo kommune Bjørn Th. Hyrdeberg. – Vi var jo litt overrasket over hvor billige de var, men på den annen side sto det brukbart i forhold til kvaliteten på tjenestene.

Stortinget ser seg nå om etter et nytt vikarbyrå som kan levere bedre kvalifisert personell.

Samtidig varsler Oslo kommune at også de vurderer å si opp kontrakten med vikarbyrået. Vikarbyrådsleder Stian Berger Røssland blir i så fall å finne som Securitas-vekter i Oslo Rådhus.

Adecco hevder at de “ser på kontraktsoppsigelsene som en stor utfordring og mulighet til å bli bedre i et stadig mer globalisert og konkurranseutsatt marked”.

–  Vi er en så stolt, kompetent og sammensveiset gjeng at det er nesten ikke til å tro, og vi kommer til å komme styrket ut av dette, sier en gråtkvalt administrerende førstekonsulent Thorbjørn Thiis-Mørck på telefon fra gesimsen utenfor 13. etasje i Adeccos kontorbygning i Oslo sentrum.

– Kjerneverdieeer!!! roper han inn i røret, før samtalen plutselig blir brutt.

Tagged with →