Jens Stoltenberg avviser at de 7 milliardene regjeringen har gitt Statoil ikke har gitt noen resultater: – Etter å ha brukt de første 6.9 milliardene på å utvikle denne koppen, var det ikke nok penger til å komme seg helt til den månen, sa Stoltenberg i dagens høring.

– Men en gang satte jeg den på hodet til Trond Giske, så teknisk sett har den vel vært på en måne, understreket han.

Eks-statsminister Stoltenberg med Statoils nye drittkopp.

Eks-statsminister Stoltenberg med Statoils nye drittkopp.

Den nye plastkoppen er utstyrt med varmeavgivingsanlegg og en top-notch veltemekanisme som aktiveres ved den minste berøring. Koppen, som er utviklet ved Statoils testsenter på Mongstad, har vært en enorm suksess, ifølge direktør Helge Lund.

– Som dere kan se, er koppen fullskala. 1:1-modell. Her er det ikke spart på noe, sier Lund.

– Det viktigste er likevel at folk har blitt så opphengt i den teite koppen at de helt har sluttet å legge merke til at Statoil serverer udrikkelig drittkaffe, utdyper han.

Facebook-gruppen “Vi som hater den nye Statoilkoppen og velger å la det fullstendig dominere våre liv” har nå 100.000 følgere. Lanseringen av koppen har ført til at Norge har falt 64 plasser på FNs lykkeindeks.

Stoltenberg ber likevel den nye regjeringen innstendig om å fortsette det modige nybrottsarbeidet med teknologiutvikling, teknologikvalifisering, teknologisenterifisiering og ganske mye annet viktig.

– Våre ingeniører sier de med bare én liten milliard til hadde kunnet konstruere en fullstendig karbonnøytral kopp som selvdestruerer dersom man ser litt hardt på den.