(Wikicommons/Venstre)

(Wikicommons/Venstre)

Regjeringen vil nå si seg fornøyd i Aker-saken med generalforsamling i Aker Solutions og en unnskyldning fra Venstreleder Lars Sponheim. En regner med at arbeidet med å få Sponheim-unnskyldning vil bli langt mer omfattende og ressurskrevende enn forhandlingene med Røkke.

Venstre-leder Lars Sponheim tok seg en pause i ventingen på at Tyrkia blir EU-medlem for å kommentere Aker-saken. Næringsminister Sylvia Brustad flyttet raskt sitt strategiske fokus over fra å forlange at Aker-avtalen opphører til å forlange en unnskyldning fra Lars Sponheim.

– Nå er je virkelig forbanna, sier Brustad. (Red.mrk. Opplysningskontoret har brukt Googles offisielle dialektoversetter og har også innhentet godkjennelse fra dialektbruker og hedersmann Gjermund Eggen for å karikere Brustads dialekt).

– Det er nettopp Sponheims kommentar som setter Statens kredibilitet som næringsaktør på spill. Det er en hån mot skattebetalerne. Og ikke minst er det ufint mot vår gode venn og samarbeidspartner Kjell Inge Røkke.

– Men er det ikke Røkke som har lurt dere opp i stry? Et stry dere selv har spasert villig inn i?

– Det har han mer enn kompensert for i vår nye avtale. Staten overtar fotballklubben Wimbledon, får partoutkort til Molde Stadion, og Kjell Inge har sagt seg villig til å si noe hyggelig om Einar Gerhardsen til nettsidene våre.

Sponheim sier han vil vente med å kommentere næringsministerens utspill til Brustad er større enn seg selv.

Hvilken norsk politiker skjuler seg bak dette fikenbladet? Send inn, vinn mange fine premier. (Flickr/CC/Wonderferret)

Hvilken norsk politiker skjuler seg bak dette fikenbladet? Send inn, vinn mange fine premier. (Flickr/CC/Wonderferret)

Andre Sponheim-nyheter: Tyrkias regjering reagerer med forferdelse over nyheten om at Sponheim vil avvente norsk EU-medlemskap til Tyrkia blir medlem:
– Nei, dra meg baklengs inn i EFTA… Det er jo vi som har ventet på Sponheim. Det er faktisk grunnsteinen i den tyrkiske regjeringens aktive europapolitikk, sier statsminister Erdogan i sms til OK.

– Så nå vil Tyrkia endelig sette fart i EU-forhandlingene?

– Neida, vi vil fortsatt vente på Sponheim.

Tagged with →