Sosiale medier gir politikerne nye metoder for å gi folk følelsen av å bli hørt. Politikere over hele landet uttrykker glede over å slippe klamme og pinlige møter med velgerne på gatenivå, og heller la frekke flash-animasjoner gjøre jobben.

- Vi lover deg å smile overbærende av alle forslagene dine, sier Ap-rådgiver Sture Gamsten.

- Vi lover å smile overbærende av alle forslagene dine, sier Ap-rådgiver Sture Gamsten.

Arbeiderpartiet inviterer velgerne til å lage sitt eget statsbudsjett på ti bokstaver. Partiet garanterer at forslagene blir lest. – Vi lover at alle forslag vil bli møtt med et overbærende, lett ironisk smil av en politisk rådgiver i 20-årene, sier valgkampmedarbeider Sture Gamsten, som gleder seg over at underholdningen på julebordet til stortingsgruppa med dette er sikret.

Fremskrittspartiets ledelse er på sin side sjokkert over hvor lite partiet får slippe til på Internett: – Før måtte vi kjempe mot ARK, sier sjefsstrateg Kyle-Stanley Jacobsen til Opplysningskontoret. – Nå blir vi ignorert og latterliggjort på AWW. Men folk flest kommer til å gjennomskue at Internett er i lomma på Jens og LO, freser Jacobsen, som truer med å samle flere fallerte køntriartister til å spille inn protestsangen ”Folk flest er sin egen lykkes smed, sier nei til www og EDB”.

Fra SV-hold meldes det om at utdanningsminister Bård Vegar Solhjell går av for å få mer tid til sosiale medier. – Det er her den reelle makta ligger, hevder han. – Denne perioden er nok den siste der Stortinget er viktigere enn Twitter, sier han, i samme øyeblikk som han ved hjelp av en spesielt snedig retweet sikrer full barnehagedekning en gang for alle.

Kristelig Folkeparti var nylig tilgjengelig på nettet i hele 24 timer. – Vi synes det får holde, sier strateg Gudrun Trangskjær. – Men vi er visst tilgjengelige på elektrisk post.

Kilder i Venstre innrømmer at Lars Sponheim har nektet å bruke Twitter, siden det er ”en sånn femigreie Olaf Thommessen kunne holdt på med”. Etter sterkt påtrykk fra teknolobbyen i Unge Venstre har imidlertid partilederen gått med på å opprette en fanside. Prosjektet er imidlertid foreløpig lagt på is, da det har vist seg vanskelig å oppdrive en server med plass til Sponheims ego.

Lesere som er velbevandret i politisk historie vil kanskje huske partiet Høires heroiske kamp mot parlamentarismen, 8-timersdagen og allmenn stemmerett. Enkelte av Opplysningskontorets redaksjonsmedlemmer mente også å erindre en partileder fra Bergenstraktene som kavet rundt sperregrensen. Minnene var imidlertid for vage til at dagens utgave av partiet lot seg oppspore og våre henvendelser via brevdue og telegram forble ubesvarte.

Tagged with →