Slik har du aldri sett Brita Grønmo før! Dette kan vi si med stor sikkerhet, da Grønmo er en fullstendig uinteressant lokal d-kjendis. Du kommer likevel til å klikke deg inn på saken, selv om det får deg til å føle deg misbrukt og hul innvendig.

Brita Grønmo er oktoberpike i Aurskogmartnans årlige kalender. Foto: Super rabbit one/CC.

Det lurvete og anstrengt originale bildet av Grønmo i undertøyet er tatt i forbindelse med Aurskogmartna’ns årlige kalender, som lanseres i dag. Som eneste riksdekkende medium var Opplysningskontoret desperat nok til å publisere bildet.

– Vurderte Idol-Tone.

– Vi vurderte både Tone Damli Aaberge og Terese Johaug, sier lokal ildsjel Birger Rotneberg. – Men etter 1,231 “slik har du aldri sett…”-oppslag med de to det siste året, viste det seg dessverre at du allerede hadde sett Tone og Terese på alle tenkelige måter på denne siden av straffeloven.

– Så da bestemte vi oss for å satse på lokale krefter.

– Fenimistisk ytring

Den lokale håndballstjernen Brita Grønmo hadde ingen betenkeligheter med å kaste klærne: – Vi kaster jo alt mulig annet nå til dags, sier hun til Opplysningskontoret. – Dessuten vil jeg inspirere andre kvinner til å følge drømmene sine om å bli et ettertraktet runkeobjekt i Akershus og deler av Østfold.

–  Så lenge det er gjort på en kunstnerisk forsvarlig måte som ikke får rompa mi til å se stor ut, presiserer hun. – Den gjør vel ikke det, gjør den vel?

Kritikk fra lokalsamfunnet

Det har ikke manglet på kritiske røster i lokalmiljøet etter at kalenderen kom ut. Gårdbruker Jostein Skrauholm (32) sier til Opplysningskontoret at han har sett Grønmo slik et utall ganger. – Det er bare å stikke innom Aurskogkroa på freda’n, utdyper han.

Forbrukerombudet reagerer

Førstekonsulent Geir Imset i Forbrukerombudets Slik har du aldri sett-avdeling ser alvorlig på avsløringen.

– Som forbrukere må vi kunne ha tillit til at det som markedsføres i “slik har du aldri sett”-sjangeren inneholder noe du aldri har sett, alternativt glimt av en pupp. Her ser Aurskogsmartna’n ut til å ha sviktet på begge punkter, påpeker Imset, som ikke utelukker reaksjoner.