Politisk kommentator gir Frp rett i at de har lite til felles med det innvandrerfiendtlige populistpartiet Sannfinländarna: – Alt tyder så langt på at sannfinnene klarer å gå i sauna sammen uten å filme hverandre.

Sannfinnenes leder Timo Soini, til nå mest kjent fra Shrek-trilogien, feide inn i det finske parlamentet etter gårsdagens valg.

De finske valgvinnerne har flere trekk som kan minne om det norske Fremskrittspartiet. Begge partiene fronter nasjonalisme, eliteprotest, minoritetsskepsis og en partileder med uvanlig bred munn.

Forskjellene er imidlertid betydelige, ifølge politisk kommentator Rodney Marthinsen ved Høgskolen i Aurskog/Høland.

– Så langt har vi ingen sikre indikasjoner på at dette er et parti i hovedsak bestående av menn med galopperende seksualitet og kvinner som legger fulle, nakne menn i sengene til hverandre.

– Den finske seksualiteten har vært så taus og undertrykt i århundrer at det sjelden er nødvendig å jakte smårips – stort sett holder det å piske hverandre lett med bjørkeris mens de klager over bensinprisene, forklarer Marthinsen

Samtidig uttrykker Finlands innvandrer Mustafa Hussain (37) overraskelse over valgresultatet. – Hadde jeg visst at finnene skulle bli så forbanna på meg, hadde jeg nok tatt det litt mer piano med hvitløken, innrømmer han og lover bot og bedring.

Tagged with →