En ny forskningsrapport konkluderer med at 99.7% av alle toalettdører som viser rødt symbol ved dørhåndtaket, viser seg å faktisk være opptatt. Norges Toalettdørrøskerforbund avviser forskningen.

Fra Toalettdirektoratets informasjonsbrosjyre "Rødt betyr opptatt".

Forskningen er utført på oppdrag fra Statens Toalettdirektorat. – Ingen husker helt hvorfor, og vi vurderte lenge å drite i hele rapporten, forteller førstekonsulent Bjørg Hjulvold.

– Men så hadde vi noen penger igjen på budsjettet, og resultatet ser du her, sier hun og gir oss en bunke av brosjyren “Rødt betyr opptatt – vennligst ikke røsk”.

Generalsekretær i Toalettdørrøskerforbundet, Halvor Hustad (42), mener rapporten lukter bestillingsverk lang vei: – Dette er bare et ledd i myndighetenes strategi for å skjule hvor mange toaletter som egentlig er ledige, hevder han.

– På toalettrøsking.no mener mange at det er bilderbergerne som har installert defekte opptatt-varslere slik at de kan sitte der i fred og pønske på chemtrailseksperimentene sine.

– Uansett er vi er brennsikre på at flere av toalettene som tilsynelatende er opptatt, i realiteten er ledige. Og vi kommer til å røske i hver jævla dør, inntil en av dem går opp, sier han.

Hustad står i bresjen for en bevegelse på 30.000 dedikerte nordmenn, samlet i kampen for å forsikre seg om at samtlige offentlige toaletter som angivelig er opptatt, virkelig er det.

– Vi er 30.000 individer, med 30.000 måter å røske på, understreker Hustad. – Men de fleste foretrekker å begynne med to-tre kraftige røkk i døra. Så roper man “er det ledig her?” Og så – og her er det mange nybegynnere som feiler – før man får svar roper man igjen: “ER DET NOEN HER INNE, ELLER?”

– Hvis det mot formodning skulle være noen inne på toalettet, reagerer de ofte med sinne eller frustrasjon. Da er det viktig å møte dem med forståelse, eller til og med et konstruktivt forslag, som “det er ikke godt for helsa å hisse seg opp”.

Toalettdørrøskerne er overalt – på arbeidsplasser,  restauranter og offentlige transportmidler. Alle bærer de på samme drøm:

– Følelsen idet du presser ned håndtaket, drar til og døra glir opp, mot alle odds. Alle trodde toalettet var opptatt, men du visste bedre. Den følelsen slår alt, til og med sex, ifølge en jeg kjenner som har hatt det, avslutter Hustad.

Ola Teigen bidro med innsidekunnskap til denne saken.