Fortvilte aktivister river seg i håret etter at de påbegynte revolusjonene i Midtøsten nå har mistet momentum. – Med den plutselige utbredelsen av internett i Midtøsten kunne befolkningen endelig utveksle politiske idéer via sosiale media som Twitter og Facebook. Men så oppdaget de dessverre YouTube.

(Faksimile: YouTube)

– Det er en ung og rastløs befolkning her i Midtøsten. Så vi visste at vi hadde et begrenset mulighetsrom, sier politisk aktivist Sayed Sulah.

– Her i Jemen hadde befolkningen naturlig nok latt seg inspirere av begivenhetene i Tunisia og Egypt. Folk ble endelig bevisstgjort overfor den politiske og sosiale uretten de levde under. Vi var i ferd med å organisere liknende demonstrasjoner. Men så skjedde det noe over natten, sukker Sulah.

Rop om frihet druknet

– Den ene dagen fikk jeg 50 YouTube-klipp med opptak fra Tahrir-plassen. Neste dagen var mailboksen min fullstappet av et klipp hvor en baby biter storebroren i fingeren. Først da jeg var ferdig med å le, og det tok sin tid må jeg innrømme, innså jeg alvoret i situasjonen. Men det var for seint.

Sulah forteller at overalt i gatene har de hevede røstene og nevene, med krav frihet, blitt erstattet med krav om “Numa, numa“.

– Men vi gir oss ikke. Revolusjonens time vil komme også i resten av Midtøsten. Straks folk blir lei av se personer som faller på skateboard og kattunger som sover i tekanner. Det bør ikke være så lenge til. Når var det dere i Vesten ble lei?

Tagged with →