Den lokale Rema 1000-kjøpmannen Göran Nilssen-Love på Manglerud i Oslo har på eget initiativ utstyrt sine fire kvinnelige kassabetjenter med spesialsydde Rema1000-hijaber etter at arbeidsmiljøundersøkelsen 2008 viste at Geir i frukt- og grøntavdelingen ikke hadde sluttet med upassende kommentarer og kjønnslige tilnerminger til tross for at han etter arbeidsmiljøundersøkelsen 2007 ble advart om at hans oppførsel var uakseptabel.

– Dette skal nok funke bra, sier Nilssen-Love, som ikke på noe tidspunkt har vurdert å avskjedige frukt-og-grønt-Geir. Det er ikke bare bare å finne folk som kan forskjell på sellerirot og persillerot, og damene har strengt tatt lagt opp til det selv. Men noe må man jo gjøre – ellers får man sentralledelsen på nakken.

De fire kassadamene, to nordafrikanske muslimer, en andregenerasjons sikh og Oddny fra Manglerud er svært delte i synet på sjefens tiltak. To av de fire, som ikke ønsker å stå fram med navn synes det er svært ubehagelig å bli pådyttet et nytt klesreglement, mens Oddny fra Manglerud er godt fornøyd med å slippe unna frukt-og-grønt-Geirs konstante sexmas.

Nilssen-Love på sin side er overbevist om at tiltaket vil gi han den etterlengtede forsiden på Rema1000 kjøpmennenes internmagasin og shooting-star status på Rema-himmelen innen utgangen av måneden.

– Jeg er allerede kalt inn på teppet til Reitan på Fredag og har bestilt frisørtime på Torsdag for å ta meg best mulig ut. Ikke hver dag man får møte sjæfen vettu, avslutter den visjonære kjøpmannen før han på ny må løpe tilbake til frukt- og grøntavdelingen for å håndtere en situasjon.

Mer om debatten her og her

Tagged with →