Etter massiv kritikk har Regjeringen nå besluttet at den videre saksbehandlingen i Hardanger-saken skal legges i rør under Stortinget. – Hva er poenget med flertallsregjering om Stortinget stadig skal blande seg, nå må byråkratiet få ro til å late som de utreder videre, sier statsministeren.

Statsminister Jens Stoltenberg  og en manisk svettende Terje Riis-Johansen presenterte skissen på en pressekonferanse i dag. Inntil videre vil saksbehandlingen bli fortløpende deponert i sinnrike kammere under Stortingssalen. Først på et senere tidspunkt vil det bli avgjort hvordan offentligheten vil få tilgang til saksinformasjonen som produseres.

Modellen viser hvordan Regjeringen over lengre tid har deponert havarerte saker under Stortinget. Den er også den første bekreftelsen på eksistensen til den sagnomsuste Gerhardsen-sjakten, som Haakon Lie maste om til det siste på aldershjemmet. Ryktene sier at det i sjakten ligger en kasse med påskriften “Kings Bay – må aldri åpnes. Spesielt ikke av Haakon Lie.”.

– Modellen er basert på en konsekvensutredning av konsekvensene av å være konsekvent. De var dystre. I stedet for å ta standpunkt vil vi derfor fortsette å utrede. Hvem vet, kanskje blir solcellepanelene i kalkulatorer sterke nok til å forsyne oss med nok energi. Eller jordskorpeforflytninger kan medføre at Vestlandet løsriver seg fra fastlandet og seiler sin egen sjø, forklarer Stoltenberg.

Statsministeren fortalte videre at Regjeringen også aktivt vurderer andre energiformer, hvorpå han henledet oppmerksomheten til den stadig svettende Riis-Johansen. Som et forsøksprosjekt var Energiministeren for anledningen utstyrt med et dreneringssystem lang tinningene som ledet svetten inn i en turbin som igjen ga strøm til hele Regjeringskvartalet.

– Vi mener dessuten at vi oppfyller Svedrups idé om “All makt i denne sal” siden deponiet var tegnet inn i orginaltegningene til bygget. Selv om det dengang var ment å internere samer, homofile og jøder i henhold til den opprinnelige Grunnloven.

Stoltenberg avsluttet med en streng appell til Stortinget.

– Og denne modellen vil ikke bli forandret før vi igjen blir tvunget til det.