”Jeg har gitt mitt ansikt til Plans jentekampanje og fått et rosa et tilbake.” Slik lyder kampanjeslagordet som nå får støtte av sprekkeferdige Tom Nordli, Siv Jensen, Kjetil Rekdal og Kjell Inge Røkke.

(Wikimedia Commons, Kjetil Ree)

Hvis bare alle var som meg, så ville alt bli bra. Men ingen andre er som meg, så langt, så langt ifra. (Wikimedia Commons, Kjetil Ree)

– Jeg er stolt av å kunne bruke mitt rødmussede sinne til noe konstruktivt.  Som yrkessinnatagg har jeg ikke funnet noe bedre å rette raseriet mitt mot enn tvilsomme dommeravgjørelser, så jeg ser fram til å skjelle ut noen yppersteprester for å øke jenters glabale rettigheter, sier Tom Nordli og hytter med neven.

Kjell Inge Røkke har utvidet sitt imitasjonsrepetoar til indiske kasteledere: – I am angwy. I am angwy. Me mally away daughtel.

– I var jo selv ulykkelig brudgom med ungdomsbruden Brustad, så her vet I hva I snakka om.

Siv Jensen forteller at hun i lengre tid har stilt inn solariumsapparatet på rosa i solidaritet med lidende kvinner som ikke har råd til klippekort på solarium.

Kjetil Rekdal forteller at tilnavnet ”Reka” skyldes likhetstrekkene med de småkrepsdyrene.

– På tross av alle fysiske lover er kokepunktet mitt faktisk lavere enn rekens.

I Plans kampanjelokaler møtes utspillene med en forsiktig glede:

– Vi er ikke helt sikre på om disse kjendisene har forstått den opprinnelige meningen med kampanjen, jenters rettigheter i utviklingsland, men kjendiser er kjendiser, lyder parolen fra Plan.

Nok snikksnakk – støtt Plans kampanje og bidra til å forbedre jenters situasjon i utviklingsland: http://fadderskap.plan-norge.no/gi-ditt-ansikt/laer-mer