Facebooknestor og BI-student Jesper Stokka (22) har på kort tid organisert over 5000 rasende facebookaktivister i gruppen “Vi som krever langt mer informasjon om svineinfluensa”. Nå håper de å presse mediene til midlertidig å fjerne sports- og kulturstoff for i en unntaksperiode å tilby et bredere stofftilfang om pandemien som har hjemsøkt vårt land.

– Vi vet at noen skjuler noe! roper Stokka i megafonen foran de førti fremmøtte utenfor VGs redaksjonslokaler i Akersgata fredag ettermiddag. Stokka vet at han taler for menigheten. I forsamlingen finnes flere av de mest profilerte vaksineskeptikerne på db.nos debattlenker, to poliovaksineskadete søstre fra Grimstad samt FrP-maskott Mette Hanekamhaug. – Olufsen, Olufsen, gi oss sannheten! gjaller det fra de ivrigste i det de forsøker å lokke frem løfter om en ny dekningsgrad fra VGs sjefsredaktør Bernt Olufsen.

FOLKETS RØST: Vaksineskeptiker Jostein Myhre ønsker seg en langt mer omfattende mediedekning av svineinfluensaens skjulte farer. (FOTO:_dChris/flickr/CC)

FOLKETS RØST: Vaksineskeptiker Jostein Myhre ønsker seg en langt mer omfattende mediedekning av svineinfluensaens skjulte farer. (FOTO:_dChris/flickr/CC)

Johanne Bringstad (51), uføretrygdet med lang fartstid innen detaljhandel forteller at hun er fullstendig oppslukt av svineinfluensaen. – Jeg leser alt jeg kommer over, det er langt mer spennende å følge virkelighetens farer enn å hengi seg til selv den mest velskrevne Anne Holt krimmen. Fra før av er Bringstad aktiv medlem av gruppene “Staten juger om oljefondet”, “Sosialister spiser spedbarn”, “CNN stod bak 9/11” og “Spiser du brød blir du død”.

– Da VG lanserte vaksineguiden på nett arrangerte vi “vaksineguide-vake” for femten av våre medlemmer. Vi satt 48 timer i strekk og leste opp oppdateringene av vaksineinfoen etterhvert som den ble lagt ut. I ettertid har mange nye medlemmer kommet til og vi vurderer å gjenta suksessen neste uke en gang, forteller nestleder Torstein Horsten (22).

I forsamlingen finnes også autisten Julius Grape (17) som stor glede av å pugge ingrediensene i de ulike vaksinene utenat. – Vet du foreksempel at vaksinen som brukes i Litauen inneholder 0,005% utarmet sorbitolsyre eller? spør han med en provoserende mine vel vitende om at ingen har den ringeste anelse om hva han snakker om.

I det Opplysningskontoret trekker seg tilbake gjør de fremmøtte opp bål utenfor VG-resepsjonen. Soveposene rulles ut og nidviser om det konspirerende stats-mediale informasjonskomplekset gjaller gjennom Akersgata. Mens natten lukker seg om sannheten er det fremdeles uklart om det blir noen sportsseksjon i morgendagens VG. Bernt Olufsen har ingen sett noe til.