Den Bosniske muslimen Radikal Komadaric Islam (25) sier til Opplysningskontoret at han føler seg krenket av partisekretær Martin Kolbergs unyanserte angrep på hans person.

Radikal Islam (25) får hjelp av Anna Godvinsson fra Jussbuss til å forfatte nok en søknad om navnebytte. (FOTO: Brenda Annerl/flickr/CC)

Radikal Islam (25) får hjelp av Anna Godvinsson fra Jussbuss til å forfatte nok en søknad om navnebytte. (FOTO: Brenda Annerl/flickr/CC)

Det var tidligere i uken at partisekretæren, som blant annet er kjent for å ha knekket FrP-koden, uttalte at Radikal Islam ikke på noen som helst måte hører hjemme i Norge og derfor skal bekjempes med alle midler.

– Etter å ha slettet over 300 sms-meldinger fra bekymrede venner og bekjente måtte jeg til slutt slå av telefonen, forteller Islam.

Tjuefemåringen fra Lillestrøm kom til Norge på midten av 90-tallet og har brukt mesteparten av sin tid på å søke navnebytte, men myndighetene anerkjenner ikke “Moderat” som noe adekvat fornavn.

– Jeg er på en måte stuck, sier en oppgitt Islam. Så lenge jeg må leve med dette navnet kommer jeg meg ikke videre i det norske samfunnet. Ingen ønsker å sette Radikal Islam til hverken omsorgsarbeid eller vektertjenester. Og pilotutdanningen jeg alltid drømte om har jeg forlengst gitt opp.

—————————–

Martin Kolberg ønsker ikke å kommentere saken på individnivå, men sier han stiller seg til disposisjon for videre debatt så lenge det ikke går utover premissene som allerede er lagt for debatten i hans tidligere uttalelser.

—————————–

Les mer om den nyanserte debatten som har hjemsøkt vårt land her, her

Og enda mere her

Og litt Sponheim her

Og litt om integrering her

Den radikale islamismedebatten fortsetter og fortsetter her

Les mer om Martin Kolberg