Med tildelingen av fotball-VM i 2022 får den lille gulfstaten Qatar en sårt tiltrengt modernisering av infrastrukturen for offentlige hengninger og halshugginger.

Qatar er en av et minkende antall stater som fortsatt idømmer personer dødsstraff for vanlig kriminalitet. – Men de siste årene har vi dessverre blitt hengende litt etter land som Kina og Iran med hensyn til dødsstraffopplevelsen, innrømmer justisminister Walid al-Kalb.

Over hele Qatar bygges det nå nye, flotte stadionanlegg. Den nye fotballarenaen i Doha, som skal koste 30 fantasillioner Qatarianske dollar, har en kapasitet på 100.000 tilskuere, som kan følge hengninger og halshugginger fra 50 storskjermer eller en av de 156 VIP-boksene.

Den nye arenaen skal inneholde 55 halaljuicebarer, to panorama-restauranter og ett shoppingsenter. Likevel er stadion så intim at tilskuere skal kunne delta i steiningen av utro og/eller vantro kvinner fra seter på rad 10 og framover.

– Med fotball-VM kan vi lage en visuell innramming av hengning og halshugging verdig det 21. århundre, fortsetter al-Kalb. – Samtidig som fotballspillere får utfordre sine fysiske grenser i 50 graders sol og FIFAs styremedlemmer får sikret sin økonomiske framtid.

– En klassisk vinn-vinn-situasjon, avslutter justisministeren.

Tagged with →