I det historikere omtaler som ”det største forliket på 71 år og 149 dager”, har den danske avisen Politiken i dag inngått en avtale med Ravende Gale Islamister (RGI) om å aldri, aldri mer skrive noe morsomt om dem.

Politikens redaktør tok også imot en representant for misfornøyde østerrikske billedkunstnere.

Politikens redaktør tok også imot en representant for misfornøyde østerrikske billedkunstnere.

En tilfreds redaktør Tøger Seidelfanden sa til det frammøtte pressekorpset i dag: ”Mine gode venner, for første gang i historien har en dansk redaktør kommet tilbake i fred og ære fra et møte med Ravende Gale Islamister. Det er fred i vår tid”, sa han, og avsluttet: ”Gå nå hjem og få dere en god natts søvn”.

Avisen har lovet verdens islamister at avisen fra nå av kommer til å omtale troende muslimer som ”de ytterst ærbare etterkommere av selveste profeten Muhammed (fred være med ham, hans utvidede storfamilie og omgangskrets)”. De lover også å trykke en artikkelserie om burkaens positive sider, som dens forebyggende virkning på hudkreft. Steining vil i framtida omtales som ”luftcurling” og bare omtales på sportssidene.

Islamistene har på sin side lovet å ”ikke halshugge Seidelfanden med det aller første”. – Dette er et bevis på at man kommer langt med dialog, en øks og en kanne bensin, sier representant for Ravende Gale Islamister (RGI), Ahmed al-Wasikh, som nå retter all tilgjengelig pyroteknikk mot de resterende 400 mediene som har trykket tegningene av Muhammed.

En lang rekke andre interessegrupper melder i ettermiddag at de er interessert i å inngå liknende avtaler med danske medier. Rødeballekusse lokalforæning af Danske Fjældaber krevde en umiddelbar stans i sammenlikningen med ”usiviliserte nordmenn”. Foreningen for Nærtakende Laktoseintolerante (FNL) krever oppreisning etter en artikkelserie som angivelig ”glorifiserte meierinæringen”. En østerriksk kunstmaler (bildet) ankom også mediehuset med territorielle krav som i skrivende stund ikke er kjent for Opplysningskontoret.

Seidelfanden er for tiden sykmeldt i påvente av en kompatibel ryggradsdonor.