Etter at tyskeren Joseph Ratzinger, tidligere kjent som Pave Benedikt XVI, oppdaget Internett, har snøballen virkelig begynt å rulle. I ettermiddag oppløste Vatikanet seg selv etter at Ratzinger erklærte at han var blitt ateist.

Joseph Ratzinger sier til Opplysningskontoret at han "gleder seg til å få noen ordentlige venner og slippe å henge med gamle skjeggete surpomper"

Joseph Ratzinger sier til Opplysningskontoret at han 'gleder seg til å få ordentlige venner og slippe å henge med gamle skjeggete surkuker'. Foto: trevino (Flickr/CC).

Det var for et par dager siden at Ratzingers rådgivere gjorde ham oppmerksom på at søkemotoren Google kunne brukes til mange nyttige ting, blant annet å unngå å ansette ravende gale nazister som biskoper. – Jeg ble nysgjerrig på hvordan Guds godhet viste seg på nettet, sier Ratzinger.

Etter å ha googlet Gud og lest Wikipedia-artikkelen om ham, kom Ratzinger etter hvert inn på en artikkel om Richard Dawkins bok “The God Delusion“. – Gjennom hans eksempler innså jeg at vårt argument om at verden er så kompleks, vakker og vidunderlig at et intelligent vesen må stå bak ikke gjorde noe annet enn å introdusere et nytt problem som skrek etter forklaring, nemlig hvem som hadde skapt det intelligente vesenet.

– Du kan trygt si at det var en intellektuell vekker for meg, sier Ratzinger. Videre søk på Internett gjorde meg oppmerksom på det ondes problem og allmektighetsparadokset, jeg satte meg godt inn i evolusjonsteorien og ble leste om de utallige selvmotsigelsene i Bibelen. Til slutt kunne jeg ikke trekke noen annen konklusjon enn at jeg har lidd av en alvorlig vrangforestilling i alle disse årene.

Ratzinger søkte videre på nettet, og ble oppmerksom på de store mengdene sekulær vitenskap, kunst, litteratur og musikk som er tilgjengelig for menneskeheten. – Jeg forstår ikke at jeg kunne være så teit, sier Ratzinger og klasker seg i pannnen. – Tenk på all den kunnskapen som ligger der ute, og så har jeg brukt hele livet mitt på å studere denne ene eventyrboka.

Som følge av Ratzingers omvendelse har Vatikanet besluttet å oppløse seg selv. I en pressemelding sendt ut i dag heter det: – Vi angrer på at vi har plyndret fellesskapets midler gjennom århundrer og myrdet mennesker som ikke delte vår tro. Vi beklager at vi uten grunn har tvunget millioner av mennesker til å studere et dødt språk med seks kasus. Vi er lei for den totalt unødvendige skamfølelsen vi har påført dere og livsutfoldelsen vi har nektet dere som følge av våre meningsløse forbud. Vi angrer på at vår latterlige holdning til prevensjon har tatt livet av millioner av HIV-smittede. Pressemeldingen avsluttes med: – Vi håper dere kan tilgi at vi har kastet bort tiden deres. Gå ut og ha det moro.

Tagged with →