Gunnar Skiberg (23) har bestemt seg for å la kreft være kreft, og stiller på mandag som vanlig på jobb ved Aurskog/Høland Kraftstasjon. – Nå har jeg snyltet på velferdssamfunnet lenge nok, sier Skiberg fra intensivavdelingen på Ahus.

- Nå er det slutt på å ligge og dra seg i en myk sykehusseng, sier Aurskog/Høland-gutten Gunnar (23).

- Nå er det slutt på å ligge og dra seg i en myk sykehusseng, sier Aurskog/Høland-gutten Gunnar (23).

Skiberg har hatt høyt sykefravær de siste månedene, ettersom han har mottatt stråle- og cellegiftbehandling mot en gjenstridig kreftsvulst. Men etter at Fremskrittspartiet lover bonus til alle som klarer å holde seg friske og gå på jobb, har han bestemt seg for å ta seg selv i nakken og avlyse alle framtidige behandlinger.

– Jeg skammer meg virkelig over hvor lenge jeg har beriket meg på å være skrøpelig og syk, sier Skiberg mellom to blodige hostekuler. – Det er litt av et molboland vi bor i: jo mer alvorlig sykdommen er, jo lengre blir fraværet og jo større blir utbetalingene! Nei, nå er det på tide at det lønner seg å være ung og frisk igjen, understreker Skiberg.

– Nå har jeg ligget lenge nok og syntes synd på meg selv. Dette var virkelig det sparket i baken jeg trengte! sier en entusiastisk Skiberg idet en sykepleier kommer inn med dagens første morfindose.

– Jeg håper virkelig at så mange som mulig følger mitt eksempel og slutter med dette sykdomstullet, sier den entusiastiske unggutten, som tar sikte på å være yrkesaktiv i alle de tre månedene han har igjen å leve.

Tagged with →