Det ble et sterkt møte med virkeligheten for nitten år gamle Leif Inge Onarhem som hadde tatt buss fra Stord til hovedstaden for å gå i fakkeltog til støtte for ofre for krigen i Gaza. Her er hans historie.

 

Unge Leif Inge Onarheim sier han er ferdig med å brenne amerikanske flagg.

Unge Leif Inge Onarheim sier han er ferdig med å brenne flagg. (foto: brandongreer, creativecommons.org)

-Jeg er bare nitten år, men jeg leser alle leserbrevene i Haugesunds Avis og følger nokså aktivt med på internett, så jeg er ganske godt informert om hva som skjer i verden.

Leif Inge forteller at det var drapene på barn og det faktum at Israel holder en hel befolkning innesperret som vekket hans engasjement.

-Jeg syntes ikke det var greit at noen skulle oppføre seg sånn, så jeg kjøpte en billett til Oslo med bussekspressen, pakket sekken full av fakler og forsøkte å lage palestinaskjerf med penoltusj og putetrekk.

Da Leif Inge ankom Oslo sent onsdag kveld begynte imidlertid livet å rakne. Før han var ute av bussterminalen hadde han takket ja til tre tilbud om hasj, og innen han passerte Jernbanetorget var han junka på heroin og fantaserte om trekantsex med Tzipi Livni og Mahmoud Abbas – en tanke som aldri hadde slått han før.

– Mens jeg gikk sulten og sliten i Oslos gater full av selvmedlidenhet over mitt forspilte liv, og forbannet på Israel over hun moren som ble drept mens hun stekte pannekaker til barna sine, kom jeg i kontakt med en fremskutt speidergruppe fra Blitzungdommen. En gjeng som plukker opp frafalte bygdebarn for politisk radikalisering – konseptet er enkelt, man kler seg rart, begår vold og får vennskap i retur. Blitz fikk meg ut av narkohelvetet, de fikk meg til å innse at jeg ikke kan være junkie og radikal samtidig. Jeg valgte livet – og Blitz!

Onarheim forteller hvordan han i løpet av torsdagen ble sendt på radikal treningsleir i København hvor han lærte å brenne juletrær, kaste stein og velte biler. Alt var klart for den store demodagen!

– Torsdag ettermiddag var alle lykkelige som unger. Vi drakk øl, hørte på musikk og så bilder av ødelagte bygninger mens vi snakket varmt om intifadaen og de palestinske martyrene og drit om de Israelske nazisvina.

Onarheim og vennene masjerte mot stortinget på jakt etter motbydelige Israelvenner de kunne terge da han ble fanget av politiet fordi han uten å tenke over det knuste noen vinduer og veltet en elbil i ren euforisk rus. Etter en natt i varetekt har han i morgentimene allerede rukket å angre sine ungdommelige dumheter. 

–Jeg var farget av AKP-pressen, misbrukt av blitzerne og ødelagt av et ateistisk skolesystem uten en nødvendig religiøs agenda. Nå skjønner jeg alt mye bedre, sier Onarheim i det han melder seg inn i grasrotorganisasjonene “Med Israel for fred”.

-Jeg tok feil. Så enkelt er det. Tenk hvis også palestinerne kunne innse det samme, da hadde det blitt fred med en gang! Hvis de bare hadde forstått at det er nytteløst å stå i mot selveste Guds folk, Siv Jensen og det mørke norske bedehusspøkelset. Hvem kan påstå at Israel ikke har løsninger, spør Onarheim retorisk mens han førsøker å dempe narkoabstinensen med en blodfersk, likstinkende Jaffaappelsin.

Les mer: Fant våpenlagre i Oslo

Les mer: Venter mer bråk på lørdag

Les mer: Derfor gjorde de det

Tagged with →