Det nye onlinespillet Muxlim Pal viser kristne og ateister i den vestlige verden at muslimers liv er minst like kjedelige som deres egne.

Spillet Muxlim Pal gir muslimsk fremmedgjøring et ansikt

Spillet Muxlim Pal gir muslimsk tristesse et ansikt (faksimile fra www.muxlim.com

BAKGRUNN: Etter å ha kommunisert med 1.5 millioner brukere, har utviklerne av The Sims-kopien Muxlim Pal kommet fram til at muslimer “har en livsstil som ikke er så forskjellig fra andre mennesker med andre trosretninger“. De har derfor laget et spill der muslimers liv framstilles så kjedelig som overhodet mulig.

DOMMEN: Muxlim Pal gir et unikt innblikk i en kultur som noen opplever som fremmed og skremmende. Det er derfor med glede Opplysningskontorets testpanel kan melde at ingen tenner på noe eller sprenger seg i spillet. Ingen slår barna sine eller gifter seg med omskårne, mindreårige slektninger heller. Derimot viser Muxlim Pal at muslimers liv har mye til felles med livet til mennesker med andre trosretninger: det er fullstendig uten innhold, glede og begivenheter.

Avatarene kan kle seg i ensfargede kreasjoner fra et DDR-overskuddslager anno 1982.

Avatarene kan kle seg i ensfargede kreasjoner fra et DDR-overskuddslager anno 1982.


Muslimers sosiale liv går ut på å kjøpe klær, frukt og bønnetepper. Alle klærne er ensfarget. De går på konserter, der underholdningen består av en gigantisk TV-skjerm. Ingen smiler. Ingen har blikkontakt, men stirrer bare tomt foran seg. Ikke ulikt t-banen i Oslo en gjennomsnittlig dag, med andre ord. De eneste særegenhetene ved muslimer Opplysningskontoret kan registrere, er at de i motsetning til kristne og ateister verken har sex, julebord eller går på do.

Muxlim Pal lærer oss altså at inni er vi like, men det er utenpå.

Sjekk ut spillet her. Les originalartikkelen Dagbladet har kopiert og oversatt her.

Tagged with →