Første nummer av mannebladet Alfa slo stort opp at norske soldater i Afghanistan mente at å krige er bedre enn sex. I det andre nummeret er det igjen å onanere til lettkledde bilder av Triana Iglesias som er bedre enn sex.

Redaktør Magnus Rønningen er lettet over at det ikke lenger er uglesett å lese manneblader i full offentlighet. (Flickr/CC/Kalleboo)

– Joda, jeg er den Magnus Rønningen jeg snakker om hele tiden, smiler mannebladredaktøren idet han ønsker OK velkommen inn i Alfas lokaler.

Han forteller at bladet, etter en kontroversiell førsteutgave, nå er tilbake på kjente trakter.

– Etter første nummer oppdaget vi at mange nordmenn ikke visste at Norge deltok i krigshandlinger i Afghanistan som utfordret Folkerettens grenser. Og at kjernepublikummet vårt ikke visste at det fantes et land som het Afghanistan, sier Rønnningen i mannebladet Alfa.

– Det viktige er at vi lyktes med å skape debatt. Men hva debatten handlet om aner vi ikke. Så det føles befriende å gå tilbake til sin lest.

Gammel oppskrift
Rønningen forteller at i likhet med forgjengeren, mannebladet Massiv, fortsetter bladet derfor trenden med glamourmodeller.

– Etter at Lena Alexandra halverte puppene, halverte hun også markedet vårt. Men vi oppdaget at det var én kameravinkel Triana Iglesias ikke var avbildet lettkledd i, var valget enkelt, forteller Rønningen og innrømmer at redaksjonen valgte å forkaste en kontroversiell idé om å bruke Tone Damli Aaberge.

– Hennes musikalske karriere gjorde henne litt for high brow for vårt publikum.

Idet OK forlater lokalene begynner imidlertid redaksjonen å pakke ned kontorutstyret.

– Ja, vi velger å legge ned og starte på nytt igjen. Med helt nye og innovative kameravinkler av Triana Iglesias. Denne gangen skal bladet rett og slett hete “Magnum”. “Magnum Rønningen”.

Tagged with →