– Vår forskning avkreftet endelig myten om at kameraer kan stjele sjelen din. Imidlertid ble det bekreftet at Datalagringsdirektivet kan gjøre det. Bare se på partiet Høyre.

Datalagringsdirektivet suger ut restene av sjelen som "Angry Birds" fortsatt ikke har lagt beslag på. (Flickr/CC/Andronicusmax)

Forskningsassistent Birger Lødemæl ved Sintef forteller om de banebrytende forskningsresultatene.

– Til å begynne med hadde vi  problemer med å finne verifiserbare bevis på vår mistanke om at Datalagringsdirektivet stjeler sjelen din. Men da Høyre vedtok å gå innføre direktivet, spratt den statistiske signifikansen i været.

Lødemæl legger til at forskerne ved Sintef imidlertid ikke fant bevis på organisasjonen Stopp Datalagringsdirektivets påstander om at Datalagringsdirektivet vil arrestere deg om natta og fengsle deg uten dom i et sovjetisk gulag.

To store partiene for

Både Arbeiderpartiet og Høyre går nå inn for å innføre Datalagringsdirektivet i Norge. Arbeiderpartiet bestemte seg raskt og tok avgjørelsen uten særlig debatt. Høyre ventet i det lengste, før de bestemte seg raskt og tok avgjørelsen uten særlig debatt.

– Det er svært få anledninger som kan få et parti som Høyre til å gi avkall på sine liberale verdier, sier politisk rådgiver Tobbe Frisch.

– Men å innføre et EU-direktiv mot viljen til store deler av våre medlemmer, et direktiv som mange EU-land har valgt å stemme imot eller vente å innføre, det er en slik anledning.

Arbeiderpartiets politiske rådgiver Werna Giskeødegaard uttaler:

– Hvis vi kan redde et barn fra å bruke reservasjonsretten som EØS åpner for, så er det verdt det.

Hipstamatic i faresonen

– Men det er altså bare en myte at kameraer kan stjele sjelen din, understreker forskningsassistent Birger Lødemæl ved Sintef.

– Vår forskning viste at det bare er enkelte kameraer av eldre modell som kan stjele sjelen din. De klompete Hasselblad-kameraene er for eksempel spesialkonstruerte til dette formålet. Vi er ikke ferdig med testingen, men frykter også at Hipstamatic-appen på iPhonen kan ha samme effekt.