Etter mye kritikk de siste ukene gikk NSB til det drastiske skritt å skifte til et absurd, latinskklingende navn. Dermed er det ventet at de fleste togene igjen er i rute i løpet av morgendagen.

Flere offentlige etater i krise, som Avinor og Mesta, har løst problemene sine ved å skifte til fancy navn på liksomlatin. For NSB falt valget på Fecalia:

– Fecalia kommuniserer alle våre kjerneverdier – det viser at vi fokuserer på endeproduktet og alltid finner veien ut av tunnelen, hevder informasjonskonsulent Halvgeir Bachfoss.

– Den viktigste fordelen med navnebytte er likevel at ingen lenger helt vet hva vi driver på med. Da blir det kanskje ikke så mye kritikk lenger heller, sier en håpefull Bachfoss.

Navnebyttet er del av en totalrenovering av Fecalia, der de har samarbeidet tett med PR-byrået PåScråss: – NSB var kommet i en kommunikasjonskrise med kundene, og trengte profesjonell hjelp, sier kommunikasjonsrådgiver Bjørnar del Piero. – Vi hjalp dem til å finne fram til en visjon, en virksomhetsidé og til å bli helvetes gode til å bygge LEGO.

Etter råd fra PåScråss har Fecalia samtidig besluttet at de gir opp å drive jernbanen i Norge, noe som viste seg ”noe vanskeligere enn først antatt”. De vil istedenfor konsentrere seg om det de har lykkes med de siste årene.

– Og hva er det?

– Jeg synes vi begynner å få skikkelig dreisen på de trekantsmørbrødene nå, avslutter Bachfoss.