NRK viet i kveld sitt debattprogram Debatten til nok en bred diskusjon om debattklimaet i debatten om den offentlige debatten.

Blant paneldeltakerne var Kyle-Stanley Jacobsen (FrP): – Først kneblet den politisk korrekte venstresida debatten, deretter dobbeltkneblet de debatten om debatten. Nå er det bare vi som tør å ta debatten om debatten om debatten, sa Jacobsen.

Jacobsen hevder imidlertid at de Ap-dominerte mediene nekter ham å slippe til og viser til at han ikke har fått publisert en eneste kronikk siden torsdag.

Rabulist og skribent Günnar Trefall Marthinsen kunne ikke vært mer uenig: – Det var de islamofobe rasistene som først forgiftet debattklimaet, hevdet han.

– Vi trodde i det minste at debatten om debatten kunne føres på en ytringsansvarlig måte, fortsatte Marthinsen. – Så feil kan man altså ta.

Han viser til avsløringen av at nestlederen i Aurskog/Høland Frp retvitret en link fra en som fulgte mora til Fjordman på Twitter i 2009.

Marthinsen krever nå at alle tar ytringsansvar i neste ukes debatt om  debatten om debatten om debatten, som han vil debattere videre i NRKs debatten, på Twitter og i rødvinsfylla på Litteraturhuset etter sending, der han også kommer til å lese høyt fra sin kommende bok «Mer eller mindre åpenhet, mer eller mindre demokrati».

Programmet sendes i reprise i morgen. Og i overimorgen. Og hver kveld fram alle er utmattet, eventuelt klare for neste sesong av «Skal vi danse».

Tagged with →