April var rekordvarm med sommertemperaturer mange steder i landet. Siden nordmenn er det folkeslaget som reiser mest til utlandet, så har den fraværende flytrafikken fullstendig reversert den globale oppvarmingen.

Charter-Truls hilser klimaendringene velkommen, så lenge det betyr at Charter-Svein har reist hjem og ikke lengre konkurrerer om damenes gunst på Playa des Gringos. (Flickr/CC/Las Vegas Mermaids)

OK treffer meterolog Jostein Sylta i en folketom hall for utenlandsavganger på Gardermoen flyplass.

– Det hele er ganske utrolig. Sommervarmen vi har opplevd allerede i april har ført til at nordmenn har sluttet å reise til Syden. I stedet ligger de på norske verandaer og strender og soler seg.

Sylta har en enkel forklaring på de uante klimaendringene.

– Det hele er svært elementært. Mindre CO2-utslipp gir oss lavere temperaturer. Så ikke pakk ned strikkegenseren, sommeren vil bli kald!

Nødvending klimaskifte

– Det høres alvorlig ut.

– Nja, jeg tror det er helt nødvendig. Dette landet har jo gått helt av skaftet i det varme vårværet. Trond Giske oppsøkte nylig Jens Stoltenberg for å få en kald skulder. Jan Thomas injiserte softis i kinnbeina. Charter-Svein har migrert tilbake fra sydlige strøk. Frp gikk frivillig inn for en kalddusj på meningsmålingene. Esben Benestad går omkring uten bh. Og utrolig nok: En overopphetet og desorientert Knut Arild Hareide har fått seg en kjæreste.

Tagged with →