I en overraskende vending står de fem gjenværende medlemmene i Tomsvoll KrF nå nakne på torget i trønderbygda. Sekretær Gerda Trangberg (62) avviser kategorisk spekulasjonene om at dette er et forsøk på å bli oppdaget av et større parti, slik nestleder Inger Lise Hansen nylig oppnådde.

Fem glade KrF-ere står akkurat nå på torget i Tomsvoll og synger "Hvilken venn vi har i Jesus".

Fem glade KrF-ere står akkurat nå på torget i Tomsvoll og synger "Hvilken venn vi har i Jesus".

– Slett ikke, dette er bare en helt vanlig punktmarkering av skaperverket og Herren vår i det høye, framhever Trangberg. – Som det står i skriften, den djerveste blant krigerne skal flykte naken. Han skapte oss med naken bak og sådan skal vi atter forgå. Amen.

– Se, der kommer ordfører Knag (H), hoier plutselig organisatorisk nestleder Bjørnar Smalvik (47). Gruppen på fem bryter ut i flerstemt sang: “Våre bønner vil du høre, du som åpner frelsens veier, og din HØYRE hånd skal føre dem du elsker fram til seier.” Ordføreren haster imidlertid forbi de forfrosne KrF-erne med nedslått blikk.

– Neida, selvsagt har vi troen på at Krf kan komme over sperregrensa, sier Gerda Trangberg, før hun blir desperat i blikket, tar OKs utsendte til side og hvisker innbitt: – Få oss vekk herfra! Jeg stemmer for hva som helst – kortspill, sodomi, organsalg i butikkene – bare ikke ta fra meg formannskapsplassen!

Trangberg advarer de andre partienes talentspeidere om å se seg blinde på ytre faktorer som utseende og sjarm: – Vi så at Høyreledelsen omtalte Inger Lise Hansen som ung, pen og dyktig. Vel, vi er kanskje ikke så unge lenger, eller pene, men jeg lager noen djevelske havremakroner, unnskyld uttrykket. Og noe sier oss at de Høyre-homoene ikke er særlig gode på gjærbakst, understreker kvintetten.

Tagged with →