Madagaskars president, Andry Rajoelina, erklærte tirsdag kveld unntakstilstand etter at sentrale deler av landet  har vært lammet av generalstreik og gatekamper etter lanseringen av Toros forjævlige  “Madagaskar-gryte” i forrige uke.

STRIDENS KJERNE: Dette makkverket av en gryterett opprører gasserne og sender tusenvis av norske barn i seng med mageknip og vonde drømmer om Afrika. FOTO: Opplysningskontoret.org / jeloid/CC/flickr

STRIDENS KJERNE: Dette makkverket av en gryterett opprører gasserne og sender tusenvis av norske barn i seng med mageknip og vonde drømmer om Afrika. FOTO: Opplysningskontoret.org / jeloid/CC/flickr

– Madagaskargryten er et overpriset produkt bestående av syntetiske råvarer som ikke finnes på Madagaskar! roper en rasende menneskemengde taktfast i det de velter en buss i hovedstaden Antananarivo.

Norsk UD bekrefter å ha motatt offisiell klage fra den gassiske regjeringen etter at ingredienslisten på baksiden av Toro-pakken klart og tydelig stadfester at den inneholder 56% pastafigurer – en substans gasserne ikke regner som spesielt gassisk. Klagen inneholder også en fotnote om at den muslimske minoriteten langs kysten er forbannet over at det anbefales å tilsette “2-3 små kjøttpølser”.

Tilbake i hovedstaden treffer vi fem sykepleierstudenter med hver sin molotov-coktail på jakt etter noe utenlandsk å sette fyr på.

EKTE VARE: Ekte gassisk mat er både smakfull og sunn.

EKTE VARE: Ekte gassisk mat er både smakfull og sunn.

– Fuck Toro!, roper de. Den eldste av studentene, som ønsker å forbli anonym fordi hun er i jobbsøkerprosess og ikke ønsker å bli googlet som brannstifter av en potensiell fremtidig arbeidsgiver, forteller at hun er spesielt oppbragt over beskrivelsen av retten, og siterer fra Toros egen tekst: “TORO Madagaskargryte med figurer av figurpasta er en tomatisert gryte”…

– Hva faen er en “tomatisert” gryte? roper hun retorisk i det reklameskiltet for Nokia mobiltelefoner blir satt i brann. Kan dere ikke ha guts nok til å si at det er fuckings tomatsuppe dere selger til overpris?

Talskvinne for TORO, Anne Borgevinck, sier i en knapp pressemelding at “TORO Madagaskargryte med figurer av figurpasta er en tomatisert gryte som kan serveres med alle typer kjøtt, men smaker spesielt godt med pølse, kjøttboller, kjøttdeig eller kyllingkjøtt.”

I det Madagaskar går nok en urolig natt i møte tusler tusenvis av norske barn i seng med mageknip og svette ringmuskler etter lojalt å ha drøvtygget seg gjennom tidsklemmeforeldres velmente forsøk på en barnevennlig middag. 

———————————-

Endelig en Madagaskar-nyhet i media!