Opplysningskontoret har tidligere skrevet om politistudenten Lyn-Bjørnars glede over at superheltdrakter skulle bli tillatt i norsk politi. Så ble drømmene knust idet Justisdepartementet omgjorde beslutningen. Men gladgutten lar seg ikke knekke av dette: Nå satser Lyn-Bjørnar på en politisk karriere.

Bjørnar Brunhagen (23), også kjent som Lyn-Bjørnar, tar sats mot en politisk karriere. (Foto: wonderlande/Flickr/CC).

Bjørnar Brunhagen (23), også kjent som Lyn-Bjørnar, tar sats mot en politisk karriere. (Foto: wonderlande/Flickr/CC).

Lyn-Bjørnar var aldri i tvil om partivalget: – Det er Arbeiderpartiet som trenger mine superkrefter nå. Med finanskrise og en opposisjon som lå og tryglet om aktiv dødshjelp lå det jo an til reint Arbeiderpartiflertall ved neste valg. Men så begynte problemene: Først tvang Liv Signe “Catwoman” Navarsete partiet i kne i blasfemisaken, så ville Jan “the Joker” Bøhler stenge ølkranene klokka ni, og så var det jo Hadia “Jinx” Tajik og “Pussy Galore” Aas-Hansen som forhekset Jens og Knut slik at de et øyeblikk glemte at de egentlig var mot politi-hijab. Som om ikke det var nok, sto Haakon “Darth Vader” Lie opp fra de døde og utnevnte en gammel SV-er til partisekretær.

– Alt tyder på at Arbeiderpartiet er utsatt for et kryptonitt-angrep, og bare jeg kan redde dem, sier Lyn-Bjørnar selvsikkert.

Lyn-Bjørnar er ikke bekymret for at en streng dresskode nok en gang skal sette en stopper for hans karriereambisjoner: – Hvis Heikki Holmås kan stille på Stortingets talerstol i drakten til et middelmådig norsk fotballag, kan jeg ikke skjønne at noen skal ha problemer med min elegante, gule kappe, sier Lyn-Bjørnar og lar senvinterluften leke med spandex-stoffet.

Storberget er nede for telling, Siv Jensen har mistet alle hemninger og Sponheim tar renominasjon. Hvis det noen gang har vært bruk for en superhelt i norsk politikk, er det nå, avslutter Lyn-Bjørnar og setter seg inn i den gule Bjørnar-mobilen med amfibie- og flyveegenskaper, med kurs mot norsk politikks stjernehimmel.