Partiapparatet innfant seg med Hansens krav om å gå med t-skjorter med hennes bilde på. Helt til hun forsøkte å tvinge dem til å gå t-skjorter med nattkjole-bildet på. (Wikimedia Commons/Lars Åge Kamfjord)

I et mangeårig prosjekt kalt ”Messias 2010” parret Krf de lovende ungdomspolitikerne David og Inger Lise Hansen i håp om at de kunne bringe partiet over sperregrensen ved å føde et nytt avkom av Gud.

– Det ble sett på som den eneste reelle måten å få partiet over sperregrensen på. Å folkeliggjøre Dagfinn Høybråten ble sett på som mindre realistisk, sier 1. sekretær Reidun Ramsfjord i Krfs valgkomité.

– Jeg forstår at Inger Lise er skuffet over å ha mistet nestledervervet, men tenk bare hvor skuffet alle kristne er over å ha mistet muligheten til en ny Messias, forteller Ramsfjord.

Hun forklarer at ”Messias 2010”- prosjektet var omstridt internt i partiet og at slett ikke alle var lei seg for at prosjektet havarerte.

– Noen av oss tenkte ”Å, hadde det ikke kult om vi fikk en ny frelser, så kunne vi endelig bevise Guds eksistens”. Mens andre mente at om religion begynte å omgi seg med bevis og denslags, så senket vi oss ned på vitenskapens nivå. Folk var rett og slett engstelig for at vi kristne dermed mistet troen.

Tagged with →