Mens verdens fremste forskere tester ut sine Big Bang-teorier i en partikkelaksellerator i Cern, lanserer det hardt prøvede Krf en egen simulering for å påvise sin versjon av jordens opprinnelse. David og Inger Lise Hansen er allerede utplassert i Botanisk hage på Tøyen.

I EDENS HAGE 1: Inger Lise Hansen (Flickr/CC/Gunnhild Sørås)

– Vi frykter at årsaken til vår tilbakegang er at folk rett og slett har begynt å tvile på om Gud eksisterer, sier organisasjonssekretær Brede Baardson i Kristelig Folkeparti.

– Om en ikke tror på Gud er det selvsagt helt meningsløst å stemme på Krf. Så vi bestemte oss for å bevise skapelsesberetningen ved en praktisk simulering etter modell av Big Bang-forsøkene.

Optimistisk

I EDENS HAGE 2: David Hansen (Flickr/CC/Gunnhild Sørås)

Nåværende nestleder Inger Lise Hansen har fått selskap av sin mann, tidligere nestleder David Hansen. Ekteparet har flyttet inn i krattskogen i Botanisk hage på Tøyen i Oslo, og høyere makter er blitt behørig påkalt.

I mellomtiden vil ingen av lederkandidatene i Krf, Knut Arild Hareide, Dagrun Eriksen og Hans Olav Syversen, bekrefte at de ønsker å bli leder i partiet – eller noensinne har hatt en politisk idé i hodet.

– Vi avventer et tegn fra Gud. Ja, eventuelt via valgkomitéen i henhold til partiets statutter.

Samtidig har Dagfinn Høybråten har varslet en egen simulering. Den vonbrotne partilederen ble sist sett da han tuslet mot Nesoddfergen med to av hvert dyreslag.