En gruppe unge demonstranter samlet seg i dag foran Stortinget med krav om å få etablere egne privatskoler for rødhårede.

Trude Seigmark avviser at det var Geri Halliwells skyld at Spice Girls ble oppløst. - Rein hårisme, sier hun til OK. (Foto devastar/Flickr/CC)

Trude Seigmark avviser at det var Geri Halliwells skyld at Spice Girls ble oppløst. - Rein hårisme, sier hun til OK. (Foto devastar/Flickr/CC)

Human-Etisk Forbund fremmet i dag krav om at muslimer måtte få egne skoler, med henvisning til Menneskerettighetene. Talsperson Trude Seigmark sier til Opplysningskontoret: – Når vi har frikirkeskoler, Steinerskoler og snart også muslimske skoler, blir det helt galt å ikke tillate rødhårede å ha sine skoler. Eller skal Menneskerettighetene gjelde for alle andre enn oss? spør hun retorisk.

– Vår særegne kultur blir tråkket på daglig i skolegården. Hver eneste dag er det noen som kommer opp med et nytt kallenavn: rødhette, gulrot, fyrstikk, brannbil, mensetryne eller John Arne Riise. Vi trenger egne skoler der vi kan slippe fri fra storsamfunnets hårisme, hevder hun.

Human-Etisk Forbund støtter de rødhåredes krav: – Vi ville aldri finne på å skjære de rødhårede over en kam, hvis det nå hadde vært mulig å dra en kam gjennom høysåten de dekker hjernen sin til med. Skal det bli integrering i skolen, er det klart de rødhårede må få holde på med sitt. Noe annet ville være usedvanlig prinsippløst.

Seigmark krever at det utvikles en ny læreplan for rødhårede tar hensyn til deres spesielle utfordringer. Blant annet skal elevene holdes innendørs og fritas for samfunnsfag. – Når vi har storefri og utegym om våren blir vi kollektivt solbrente, påpeker Seigmark. – Og den kontroversielle læreplanen i o-fag tar ikke hensyn til at vi rødhårede har et noe mer livfullt temperament enn gjennomsnittet, noe som ofte resulterer i høyt blodtrykk og stressfregner. De krever også at historiepensum revideres for å gi et mer fordelaktig bilde av kjente historiske rødtopper, som Dronning Elizabeth I, Oliver Cromwell og Rick Astley.

Seigmark stiller seg uforstående til beskyldningene om at rødhårede bare er hårsåre: – Alt vi krever er respekt. Og en håndfull statsstøttede skoler med sentralvarme, spaavdeling og momsfritak.