Mange håper på endring etter at Barack Obama i dag ble USAs nye president. Men ingen har gått så systematisk til verks for å tjene på presidentskiftet som den handikappede ryddegutten Joe Liebowitz (42).

Joe Liebowitz (42) på vei til Obamas innsettelsesseremoni.

Joe Liebowitz (42) på vei til Obamas innsettelsesseremoni.

Inntil i fjor var Joe en vellykket børsmegler på Wall Street. Men etter å ha innsett at det gikk mot presidentskifte samtidig som finanskrisens skyer begynte å vise seg på horisonten, fant han ut at han ved enkle grep kunne tjene mye mer på endringene enn sine kolleger. – I ekte amerikansk ånd så jeg en mulighet, og grep den, sier Joe.

– Obama kommer til å gjennomføre en mengde sosiale reformer – skattelette for lavtlønte, økt sosialstøtte, billigere helsetjeneste og billigere reseptbelagte medisiner, forklarer Joe. – For å få mest mulig ut av skiftet, valgte jeg derfor å si opp jobben og begynne som ryddegutt på Walmart, amputere begge beina og skaffe meg HIV. For å profittere på bedrede relasjoner med den muslimske verden, nye antidiskrimineringslover og økt respekt for minoriteter, har jeg konvertert til islam og bestilt to nye koner fra Kandahar-provinsen. Men siden Obama også støtter homofiles rett til å adoptere og homofilt partnerskap, holder jeg alle muligheter åpne, sier en oppglødd Joe til Opplysningskontoret.

– Mens mine gamle kolleger har tapt millioner på børsen og mistet både jobb og anseelse, står jeg foran tidenes opptur. Det er vel bare en ting å si: Suckers! avslutter en optimistisk Joe Liebowitz.

Les også VGs dekning av seremonien: Norsk journalist fikk hilse på en kjendis! Eller Opplysningskontorets betydelig mer opplysende Obama-stoff.

Tagged with →