Internett ble i Aurskog/Høland herredsrett i ettermiddag dømt til 90 timers samfunnstjeneste for å ha spredt ulovlig og irriterende materiale.

Demonstranter utenfor Aurskog/Høland herredsrett kunne ikke forhindre en fellende dom (foto: squirmelia/Flickr/CC)

Demonstranter utenfor Aurskog/Høland herredsrett kunne ikke forhindre en fellende dom (foto: squirmelia/Flickr/CC)

Internettet ble blant annet funnet skyldig i å ha spredt Miley Cyrus-produkter raskere enn strengt tatt nødvendig. Retten fant det særlig graverende at Internett hadde spredt barneporno, spam og bloggen til Trine Grung.

Dommen påpeker videre at det er kritikkverdig, om enn ikke straffbart, at Internett har skapt en generasjon av drittunger som tror alt er gratis, som ikke gidder å lære noe fordi det finnes på Wikipedia uansett, tror de er smartere enn foreldrene sine og, som om ikke det skulle være nok, har rett i det meste av dette.

Mens samfunnstjenesten pågår skal Internett i sin helhet bestå av en musikkvideo av Bjarne Brøndbos nye låt, “Pængboka mi”, en inderlig tregreps appell om medmenneskelighet og royalties.

Internetts forsvarer, Bjørnar Meling, hevdet i sin avsluttende prosedyre at nettet var fullstendig uvitende om den ulovlige aktiviteten. – De trodde det bare var noen gamle EDB-maskiner koblet sammen med ledninger.

En liknende rettsak er visstnok nylig avsluttet i Stockholm. Les vår dekning her.

Tagged with →