På et møte i Norges Presseforbund i ettermiddag ble det enighet om å forlenge Jonas Gahr Støres periode som uangripelig, verdensvant geni med tre måneder. Dette innebærer at Støre ikke blir offisielt idiotforklart før nærmere jul.

Pressen samler nå inn uflatterende bilder av utenriksministeren, som dette fra Wikimedia Commons der han kan minne litt om et overspent ekorn.

Pressen samler nå inn uflatterende bilder av utenriksministeren, som dette fra Wikimedia Commons der han kan minne litt om et overspent ekorn.

Vi har blitt enige om at vi fortsatt har litt å gå på før fallhøyden er maksimal, sier informasjonsrådgiver i Presseforbundet Morgan Aass-Fach – For øyeblikket kan ikke Støre gjøre noe galt, vi bør være takknemlige for å ha en politiker av hans format, han har gjort Norge til en dialogsupermakt og så videre. Men våre analyser tyder på at han kan bringes helt opp til Gerhardsen-, ja kanskje sågar Stalin-nivå før vi dytter ham ned, påpeker Aas-Fach.

Aas-Fach framhever betydningen av at pressen opptrer samlet i dette spørsmålet: – Skal vi få maksimalt ut av denne dramaturgien, er det viktig at vi både løfter, jager og dytter i flokk, understreker han overfor Opplysningskontoret.

På møtet ble det også diskutert ulike framgangsmåter for å idiotforklare Støre. En ung journalists forslag om å legge vekt på utenriksministerens mangel på politisk ryggrad og servilitet overfor korrupte røverstater framkalte overbærende humring i salen. Det ble etter hvert enighet om å fokusere på ufrivillige ansiktsrykninger, stygg hårfrisyre og dårlige medierådgivere.

– Vi har allerede vært i kontakt med Kjell Terje Ringdal, som har sterke meninger om ministerens overdimensjonerte øyenbryn, sier Aass-Fach. – Vår sivilarbeider endevender nå arkivet for å finne de minst flatterende bildene av ministeren, researchavdelingen har kommet over overvåkningsmateriale som viser et høyst ureglementert filbytte på Ring 2 i 2001, mens resten av teamet jobber med å få ham inn i flest mulig uhøytidelige lørdagsunderholdningsprogram, sier Aas-Fach, og påpeker: – Jeg vil si vi er godt forberedt.

Utenriksminister Støres informasjonsdirektør Even Steven uttrykker tilfredshet med vedtaket: – Vi regner med at tre måneder til med intens dialog er alt som skal til før verden innser at krig og krangel er høyst irrasjonelt og derfor slutter med det, sier han. Steven er også fornøyd med at idiotperioden bare vil vare et halvt år før Støre får muligheten til å legge seg flat, sykmelde seg og skrive bok.

Samtidig ble det vedtatt at Erna Solbergs idiotperiode har utløpt: Fra nå av skal hun konsekvent omtales som superstrategen Hjerna.