– Det er svært viktig å verne om fastlegers samvittighet. Våre politikeres samvittighet kommer i andre rekke, sier Høyre-leder Erna Solberg.

Erna overser klinisk fjerning av samvittigheten for Høyre-politikere. (Flickr/CC/Høgskolen i Biskerud)

Erna overser klinisk fjerning av samvittigheten for Høyre-politikere. (Flickr/CC/Høgskolen i Biskerud)

– Jeg er overrasket over at noen Høyre-politikere tydeligvis ikke har samvittighet til å stemme for noe de føler undergraver abortloven. Disse må gå i seg selv og forstå at politikere ikke kan ha like stor personlig overbevisning som leger.

Solberg understreker at i et politisk landskap preget av hestehandel kan ikke Høyre-politikere vente å få beholde samvittigheten sin.

– Husk på at vi på borgerlig side ikke kan regjere uten at Krf-politikere får beholde sin samvittighet. De er riktignok ikke mer enn 5%, men det var jo tross alt sjefen deres som skapte denne menneskeheten.

Profesjonell fjerning

Stortingsrepresentant Hallgrim Uppistugun fra Oppland er en av flere Høyre-tillitsvalgte som har vært kritisk til partiledelsens linje.

– Selvsagt forstår jeg at moderne koalisjonspolitikk ikke fungerer om politikerne skal bevare sin samvittighet. Men det jeg har savnet er et tilbud om profesjonell fjerning av samvittigheten. Det har vi heldigvis nå fått, sier han.

– Men dessverre ikke i tide for meg. Jeg måtte fjerne samvittigheten min selv. Med en rusten kleshenger.

 

 

 

Tagged with →