Høie viser stolt fram den ene positive Twitter-meldingen han har fått om reservasjonsretten.

Høie viser stolt fram den ene positive Twitter-meldingen han har fått om reservasjonsretten. (Flickr/CC/Helse- og omsorgsdepartementet)

– Neida, det er ikke snakk om å sukre pillen. Selve pillen er av sukker, sier helseministeren.  

Det er en åpenhjertig helseminister som svarer på kritikken.

–  Nei, det er bare å innrømme. Våre argumenter for reservasjonsrett består ikke i annet enn å si det motsatt av det vi sa i valgkampen mot reservasjonsrett. Men dette gjør vi såpass stå-på-humør at vi håper på placeboeffekten.

– Men tror dere virkelig det vil holde for å få forslaget gjennomført?

– Løpet er ikke helt kjørt. Nå må vi avvente vårt siste innholdsløse argument hvor vi skaper et forvirrende og meningsløst skille mellom reservasjonsrett og reservasjonsmulighet.

– Hva med Høyre-representanter som har jobbet hardt og lenge for å sikre mot undergraving av abortloven, vil de kunne reservere seg mot å stemme mot sin overbevisning?

– De vil ikke få reservasjonsrett, men reservasjonsmulighet. 

– Men du sa akkurat at dette skillet var forvirrende og meningsløst?

– Nettopp. Jeg føler jo litt med min kollega Heidi Nordby Lunde som sitter innestengt på kontoret med lyset skrudd av, ikke tør ta telefonen og bare våger å gå ut i mørket. Men det er vel derfra hun har kallenavnen Vampyr.

– Vampus?

– Uansett, det som er viktig i denne saken er at hensynet til pasienter må her gå foran hensynet til legene. Jeg mener motsatt. Dette har jeg ikke lenger tid til. Kan dere ikke bare google hva jeg sa under valgkampen og fylle inn det motsatte?

– Har Høyre har inngått en pakt med djevelen?

– Nei, det er verre, pakten er inngått med Gud.

 

Tagged with →