Regjeringen er bekymret over at kostnadene ble større enn planlagt og at seks uker ikke var nok til å skape fred i Libya. Sentrale regjeringspolitikere ønsker derfor å trekke landet fra NATO-operasjonen og gå til plan b – en storstilt Facebook-kampanje med tittelen “Vi som vil ha fred i Midtøsten”.

(Flickr/CC/Jim Bahn)

Faremo forklarte i Stortinget at den norske hockeyinnsatsen var like overraskende som at Gaddafi fortsatt satt ved makten. Hun advarte mot at Norges Libya-engasjement er på overtid og trenger en avgjørelse på sudden death. Hun har også satt SV-statsekretær i UD, Ingrid Fiskaa, i fryseboksen for å tale mot sin egen politikk i saken.

Samlet pris på bombene Norge har sluppet over Libya, er på 60 millioner kroner, i tillegg til driftsutgifter for 70 millioner kroner. De mest brukte bombene koster 200.000 og 400.000 kroner per stykk. Faremo understreket at dette beløpet kan reduseres noe ved å gå over til større bruk av placebo-bomber. Samt å redusere antallet 4K-nåler som spres utover idet bomben sprenger.

Kilder i Forsvarsdepartementet har fortalt Klassekampen at de frykter det er for få fly igjen til å forsvare Nord-Norge. De samme kildene skal ha sett en full russer kjøre traktoren sin farlig nær grensen og er redd han kan komme i skade for å pløye opp norsk jord. Slik at Norge må gi ham jordbrukssubsidier.

Tagged with →