– En milepæl i interaksjonen mellom dyr og mennesker, konstaterer en stolt Kari Wiik Oksøen, kattungeansvarlig hos finn.no som nå vil kurse kattungeannonsører i utforming av gode annonser.

SØT KATTUNGE: En av de 386965 kattungene som for tiden kjemper om oppmerksomhet på finn.no (FOTO: Dyrekjær katteeier som "glemte" å gi P-piller til kattungens mor)

For første gang siden finn.no ble startet i mars 2000 befinner nå en majoritet av landets levedyktige kattunger seg på gis-bort hjørnet på finn-torget. Mens kattunger  tidligere  ble sendt til “familie på landet” , “falt i brønnen mens barna var på skolen”  eller “ble gjenglemt på en rasteplass”  er de nå nesten garantert omplassering til “dyrekjære familier i nærområdet”.

Kritiske røster i dyrebeskyttelsen har imidlertid hevdet at mange katteeiere bruker finn.no i stedet for å sterilisere kattene sine.-Finn.no har blitt en “virtuell angrepille” sier Wilmert DeGeers (41), kattungerettighetsforkjemper og daglig leder i nettaksjonen kattegeriljaen.no

Fest og kattungefotoworkshop

I Finn-hovedkvareteret forberedes en høytidelig markering med katteformet bløtkake,

SNØBALL I HELVETE: Denne introverte katten har små sjanser til å redde seg ut av sitt uheldige overformynderi. Kattens eier vil bli invitert til kattungefotoworkshop (FOTO: Nærsynt katteeier som har rotet bort brillene og har kamera uten autofokus)

utlodning av “katta i sekken” og foredraget “Fra helvete til himmel -Åtte liv igjen” om katter som fikk de resterende livene sine snudd på hodet etter vellykket omplassering.

Også brukerne av finn.nos kattungetjeneste vil nyte godt av milepælen. Samtlige kattungeannonsører som ikke har blitt kvitt kattungene sine i løpet av tre måneder inviteres til kattungefotoworkshop med flere av landets fremste kattungefotografer. Her vil deltakerne lære om hvordan kjernebegreper som “fokus”, “bakgrunn”, “vinkel” og “blitz” kan brukes for å fremheve kattungens fremtoning.

-Mange kattungeannonsørers kattungebilder er så hjelpeløst dårlig utført at kattungene i realiteten like godt kan sendes til skogs først som sist, sier en lattermild Anda som lover at omplasseringssjansene på det nærmeste vil dobles for kurseltakerne.

Når de greier å gjøre “vin med hint av jordsmak” til en positiv greie, må vi også klare å gi bort “søt katt som halter”

Også på tekstsiden skal brukerne styrkes. Avgangselever ved mye omtalte Westerdals reklameskole i Oslo er hyret inn for å veilede i kattungeannonsetekstutforming.

-Søte kattunger gis bort grunnet plutselig dødsfall er en dårlig sammenstilling av ord, forklarer Anine Wahl (21) mens medstudenter rister samstemt på hodet. -Det gjelder å lære av eiendomsmeglerne, tror Thom Oscarsen(24). -Se hvordan de bruker ord helt bevisst for å skape positive følelser til salgsobjektet. -Eller vinanmelderne, skyter Stine Sandmoe (23) inn – de er bare dritflinke til å finne på ting. Når de greier å gjøre “vin med hint av jordsmak” til en positiv greie, må vi også klare å gi bort “søt katt som halter ”

Tilbake på Finn-hovedkvarteret filosoferer kattungeansvarlig Kari Wiik Oksøen om kattungehandelens fremtid.

– Om noen år er oljen borte. Da tenker jeg de kritiske røstene vil stilne. Noe skal jo fremtidens generasjoner også leve av, avlutter hun ettertenktsomt.

Interesserte kan kontakte finn.no for informasjon om påmelding til workshopen som finner sted andre helg i september.