OPPLYSNINGSKONTORET AVSLØRER: Etter uker med nitid spaningsarbeid har vår gravende journalist Johnny Gravem avdekket hvorfor Kim Jong-Il ikke deltok på sin egen bursdagsfeiring: Den nordkoreanske presidenten har vært leid inn som konsulent hos Justisdepartementet.

Kim Jong-Il underviser Knut Storberget. Bildet er tatt med telelinse gjennom vinduet til Justisdepartementets lokaler.

Kim Jong-Il underviser Knut Storberget. Bildet er tatt med telelinse gjennom vinduet til Justisdepartementets lokaler.

Gjennom flere uker har justisminister Knut Storberget – av mange regnet som en lettvekter i Regjeringen – fått undervisning av Kim Jong-Il i statsmannskunst.

Kim sier til Opplysningskontoret i kveld at Storberget i begynnelsen var en lydhør student. – Mine to første emner: “hvorfor ytringsfriheten er et vestlig imperialistisk påfunn som er dømt til å mislykkes” og “informasjonsstrategi for et gammelt årtusen (duger fortsatt)” forsto han intuitivt. Han viste lovende takter både i håndteringen av blasfemiparagrafen og i hijabsaken.

– På det tredje kurset, “hvorfor saksforberedelser er oppskrytt siden du tvinger gjennom viljen din uansett”, følte jeg han fikk med seg den første delen av budskapet, men ikke den siste.

– Mine mistanker ble bekreftet da han svinset etter folkemeningen som en brunstig liten chihuahua så snart han fikk ferten av bittelitt motgang.

– Knut og jeg fikk et nært forhold – litt sånn som Miyagi og Karate Kid. Jeg trodde jo jeg hadde skapt en ekte revolusjonær, men så viste han seg å være et lite avholdsbløtdyr. Knut er mitt livs største nederlag, sier en skuffet Kim Il-Jong, som håper landsmennene ser i nåde til ham og sparer litt kake.