Knut Arild Hareide saksøker tidligere Krf-leder Dagfinn Høybråten. Overtok parti med “luktproblemer” – som viste seg å være mugg.

Kvinesdal Krfu venter spent på at partileder Hareide skal tale. (Flickr/CC/Goleta Seniors)

– Jeg trivdes i partiet, sier Høybråten.

– Men, det var et luktproblem der.

Advokaten til Hareide mener at hans klient er gitt feil og utilstrekkelige opplysninger fra Høybråten ved overtakelsen.

Det ble opplyst at det var et luktproblem i partiet, og i prospektet sto det at luktproblemet skulle utbedres. Lukten viste seg å være god gammeldags mugglukt.

Rettssak
Høybråten selv sier at dette, i likhet med at Jesus enda ikke har gjenoppstått,  «ikke er en ønskesituasjon».

– Ingen av partene er tjent med at denne typen sak kommer til en rettssal. Det ble lagt frem en rekke avisartikler knyttet til luktproblemet, og de ble lagt fram ved overtakelse. Jeg har forholdt meg til denne dokumentasjonen, sier Høybråten.

Beskyttet av Protector
Høybråten hadde tegnet lederskifteforsikring hos Protector. Avd.dir. Wilhelm Svanvik i Protector er trygg på at selskapet vil vinne fram i retten.

– Vi har en lang merittliste som Krfs forsikringsselskap. Vi har gjennom mange år hjupet partiet med rettsvern når de har frosset ut radikale Krfu-ledere. Så vinner vi nok denne også.

I stevningen hevder Hareide også at han ble lovt, og ikke innvilget, utsikt til regjering og hage med mulighet for å skape egen menneskeslekt.