To unge muslimer avslørte i ettermiddag at hele oppstyret rundt Muhammed-karikaturene var en practical joke.

(J-K/Fllickr/CC)

(J-K/Fllickr/CC)

Muslimen Hamza (31) forteller at ideen om spøken ble unnfanget under en tur på byen for noen år siden. Han diskuterte med kameraten Ahmed om hvor lettlurte nordmenn var, og hvor gale de mente muslimene var. – Jeg sa: “de tror vi er i stand til hva som helst. Jeg skal vedde på at vi klarer å innbille dem at vi blir så dødelig fornærmet av noen tegninger at vi går helt fra konseptene og er klare til å drepe, brenne og herje!” Ahmed var skeptisk: ”Nei, det er alt for usannsynlig, den kommer de aldri til å gå på!” Vent og se, sa jeg.

Og dermed begynte hjulene å rulle: – Vi beklager at vi gikk litt langt med de ambassadene i Midt-Østen, sier Hamza. – Men, ærlig talt, det var totalt verdt det, bare for å se trynet til Støre der han kryper og ber om unnskyldning. For en tegning av en mann med skjegg! Priceless! sier Hamza og bryter sammen i latter.

Imponert over vennens suksess, kunne ikke Ahmed være dårligere: -” Jeg har en skikkelig kreisi idé” sa han. ”Vi innbiller dem at vi blir helt rabiate bare vi får se et uskarpt skjermbilde av en gammel, dårlig tegning av en gris, og så ser vi hva som skjer”, forteller Hamza. De fikk noen venner blant Oslos drosjesjåfører med på spøken. – Og vips, så står de på Stortingets talerstol og beklager, ler han.

-Det er helt utrolig hva dere får dere til å tro om oss. At millioner av voksne menn skal bli kjempesure over noen tegninger – det er jo helt koko! hikster Hamza.

Men spøkefuglene gir seg ikke med dette. Nå er de allerede i gang med å planlegge neste stunt: – Ikke si det til noen, men neste gang har vi tenkt å innbille nordmenn at vi får helt noia av krill.

Tagged with →