Etter lengre tids debatt om det nye året skal uttales totusenogti eller tjueti, griper Gud den allmektige personlig inn ved å sende sin enbårne sønn Jesus tilbake til jorden. Dermed startes en ny tidsregning og uttaleproblemet elimineres.

Jesus slik han framstod sist han var sett på jorden. (Flickr/CC/Midiman)

Jesus slik han framstod sist han var sett på jorden. (Flickr/CC/Midiman)

I et ekslusivt intervju til OK forteller Gud om motivasjonen bak en av de få offentlige handlingene til jordens og menneskets skaper.

– Nå har jeg sittet stille og sett på både global klimakrise og han biskopsønnen søle bort pengene til mine støttespillere. Nå er det nok, forteller Gud og legger til:

– Også er det er noe med han Sylfest Lomheim som får meg til å finne å undre om det norske Språkrådet oppfordrer til dyrking av andre guder enn meg.

Den allmektige skaperen er imidlertid noe mer uklar om hvilken rolle hans enbårne sønn vil få i sin retur til jorden.

– Det var vel ikke helt slike omstendigheter vi hadde regnet med å sende Jesus tilbake under. Men nå må han få noen dager til å oppdatere seg til det postindustrielle informasjon- og kommunikasjonssamfunnet. Og så vurderer vi fortløpende hvilken nasjonal utgave av “Skal vi danse” han skal delta i.

Dette markerer et avvik fra en lengre tids nødblusspanteisme fra din side, Gud?

– Hehe, panteisme var et konsept konstruert av et pr-byrå i oldtiden for å kamuflere manglende handlekraft. Men jeg lover en ny og proaktiv hellig treenighet i tiden som kommer. Den hellige ånds gjeninntreden vil nok også løfte noen øyenbryn skal du se.

Etter det OK kjenner til skal fraksjoner i Språkrådet allerede være i gang med forberedende fraksjonering i forhold til uttalen av år 1: en eller ett?

Tagged with →