Rikmann John Fredriksen er glad for endelig å kunne forklare hvorfor han tilsynelatende hadde holdt tilbake penger fra statskassa. Men lei seg for at en grinete nasjon fratok han enhver lyst til å overrekke nasjonen overraskelsen deres – et gigantisk hoppeslott som var ment å underholde hele Norge den dagen oljeeventyret tar slutt.

John Fredriksens tegninger for et storslått nasjonalt hoppeslott. For alltid skrinlagt. (CC/UKjumpingcastles)Det var en lettrørt skipsreder som kalte inn til pressekonferanse i dag morges.

– Jeg har spart og spart gjennom de siste årene. Samlet mynt på mynt i et gammelt skipsskrog i hagen. Alle smutthull mine advokater har funnet i skattesystemet er funnet utelukkende for å samle midler til den store overraskelsen, forklarer Fredriksen og svelger.

– Det mest sårende var vel at folk trodde utnyttet den undertrykte befolkningen i Burma i egen vinnings hensikt.

Til siste åndedrag
Fredriksen viser fram tegningene til en massiv, oppblåsbar konstruksjon som skulle få navnet “JoyJump 2020”.  Det fargeglade hoppeslottet ville fått plass til titusener nordmenn om gangen og var ment å flyte i Bjørvika.

– Her skulle gamle og unge, svarte og hvite blandes sammen i det beste integreringsmiddelet de bakstreverske politikerne noengang har sett. Og bare tenk på helsegevinsten, sier skipsrederen som tilbakeviser ryktene om at han ville ta inngangspenger og selge sukkerspinn utenfor for å berge en skrantende egenøkonomi.

– I så fall ville jeg vel oppført hoppeslottet før 2020. I stedet ville jeg vente til oljeinntektene dalte og nasjonen sårt trengte en oppmuntringen. Men hovedgrunnen til at det ville ta sin tid, var at jeg med mine egen lunger, ingen maskiner, skulle blåse opp hver kubikkcentimeter av hoppeslottet. Så mye elsker jeg nasjonen min. Men nasjonen min elsker ikke meg.

– Så da blir det ikke noe hoppeslott?

– Joda, Christian Ringnes står i Bjørvika og blåser det opp nå. Men det blir bare jeg som får hoppe på det! Muhahahahahahahahahhahahhahahahahahaa….

Tagged with →